Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kubice vyrazil dech ODS: Odvolal jejich náměstka

Jan Kubice začal na úřadu vyhazovat nepohodlné náměstky
Jan Kubice začal na úřadu vyhazovat nepohodlné náměstky  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ap - 
26. dubna 2011
17:55

Trochu pozdní pomlázku si pro své podřízené připravil nový šéf vnitra Jan Kubice. V úterý odvolal prvního náměstka pro vnitřní bezpečnost Jaroslava Salivara (za ODS) a náměstka pro ekonomiku a provoz Jiřího France. Současné vedení úřadu podle něj není schopno mezi sebou vzájemně konstruktivně komunikovat

"Po vyhodnocení atmosféry na ministerstvu vnitra jsem dospěl k závěru, že současné vedení není schopno vzájemné konstruktivní komunikace. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl odvolat dva náměstky z jejich pozic," vzkázal prostřednictvím svého mluvčího přes ČTK Kubice. Dodal, že do jmenování nových členů vedení bude jejich úseky řídit sám.

Odvolání vyrazilo ODS dech

Předseda opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka uvedl, že personální změny jsou právem nového ministra. "Mnohem důležitější než toto odvolání bude to, koho si pan Kubice do vedení úřadu přivede. Zda to budou lidé s čistou pověstí, s čistým štítem bez podivných vazeb na bezpečnostní agentury nebo podnikatelské skupiny," řekl novinářům Sobotka.


Nový ministr minulý týden při přebírání úřadu z rukou předsedy VV Radka Johna novinářům řekl, že sice plánuje změny ve vedení resortu, dodal však, že alespoň v počátku nebudou masivní. Prohlásil také, že nejprve povede s náměstky rozhovory.
"Vyrazilo nám to dech," komentoval rozhodnutí odvolat Salivara Jan Vidím (ODS).

bohumil ( 27. dubna 2011 16:47 )

To, že ho odvolal je nejlepší krok co mohl Kubice udělat. Kdo ho šmejda zná, ví o čem píši. Je to hajzl hrubého zrna.

sakra ( 27. dubna 2011 09:53 )

Naprostý souhlas. Sledoval jsem to celé a málem jsem se několikrát pozvracel. A ta "opera" na závěr při hlasování to bylo něco. Vůl jak anděl, odpovídá to "vtipnosti" Kalouska a celé TOP 09.

zirafak ( 26. dubna 2011 18:20 )

spíš mi připadá, že je to trošku demonstrativní ukázka nepropojenosti Kubice s ODS, o črmž mám ale jisté pochyby

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa