Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klaus jmenoval nové ministry: Nahradí Johna a Bártu?

Změny ve vládě doznaly potvrzení u Václava Klause. Na zdraví
Změny ve vládě doznaly potvrzení u Václava Klause. Na zdraví  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, ap - 
21. dubna 2011
09:45

Radek John a Vít Bárta definitivně skončili na ministerstvech. Václav Klaus za ně ve čtvrtek jmenoval nové ministry Jana Kubiceho a Víta Šmerdu. Radek John odchází na nově vytvořený post vicepremiera pro boj s korupcí, Vít Bárta plánuje velký návrat poté, co očistí své jméno.

Koaliční vláda premiéra Petra Nečase (ODS) doznala očekávaných změn. Prezident Václav Klaus jmenoval dnes ráno na Pražském hradě dva její nové členy. Jan Kubice nahradil v křesle ministra vnitra vicepremiéra Radka Johna (VV), Radek Šmerda vystřídal v čele ministerstva dopravy Víta Bártu (VV).

Vládní změny jsou výsledkem dohody ODS, TOP 09 a Věcí veřejných, kterou strany uzavřely v pondělí v noci po více než týden trvající krizi. Oba noví ministři jsou nestraníci.

martha987 ( 21. dubna 2011 16:32 )

Uhodil jste hřebíček na hlavičku. "komentator" je opravdu známý placený provokatér a demagog.

komentator ( 21. dubna 2011 15:43 )

Jako člen vedení ministerstva obrany Šmarda "přihrál" Poličským strojírnám (Polič. strojírny patří Kalouskovu příteli Hávovi) předražený kontrakt na likvidaci nepotřebné munice za 4 milioardy korun. A Háva dal Šmardovi líznout... Šmarda má dobrou průpravu z minesterstva obrany, aby pokračoval v zlodějinách i na ministerstvu dopravy!!

komentator ( 21. dubna 2011 15:39 )

Nevzpomímna si Jorge výrok Nečase o tom, že John je nejslabší ministr v jeho vládě a že by John jako první měl z vlády odejít? Nepodpesalo 75% policajtů a hasičů petici požadující odvolání naprosto nekompetentního a nedůvěryhodného Johna z funkce ministra vnitra? Pletlo se přes 35 tisíc policajtů a hasičů, když požadovali okamžitý odchod Johna z vlády?

komentator ( 21. dubna 2011 15:36 )

Neposluhoval Nečas jako šéf fakultního výboru Socialistického svazu mládeže komoušům za bývalého režimu? A co kalousek? Nelezl Kalousek komoušům do řitního otvoru před převratem v r.1989? Kdyby nedošlo k převratu tak ambiciozní Nečas by byl zřejmě komunistickým apartčikem!! A Kalousek by byl ve vedení Národní fronty sdružující různé pseudopartaje, které uznávali vedoucí roli KSČ! A nyní jak vidno se z Nečasa a kalouska stali velcí bijci komoušů! Holt hoši "se prekabátili"

capitan_jorge ( 21. dubna 2011 15:02 )

Co vy gumy pořád kecáte o nějaké trafice? BYL a je nadále místopředseda vlády, navíc má novou povinnost, boj proti korupci. To je trafika??? Se mi zdá, že Krakonoš chcípnul a tady se za něj jen někdo vydává.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa