Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sobotka: Vláda je nemorální, jdeme Nečasovi po krku

Bohuslav Sobotka věří, že je reálná šance svrhnout vládu
Bohuslav Sobotka věří, že je reálná šance svrhnout vládu  (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: jos - 
16. dubna 2011
15:10

"Vláda ztratila morální oprávnění k tomu, aby vládla, ztratila morální právo k tomu, aby dělala reformy," řekl při projevu na sobotním uzavřeném jednání širšího vedení ČSSD šéf strany Bohuslav Sobotka. ČSSD se bude snažit vyslovit vládě nedůvěru.

Ústřední výkonný výbor ČSSD vyslovil souhlas se záměrem poslaneckého klubu vyvolat ve sněmovně hlasování o nedůvěře kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS).

Návrh expředsedy Jiřího Paroubka, který vyzval k podpoře případné menšinové vlády ODS a TOP 09 bez VV, neměl ve výboru podporu.

Záměr vyvolat hlasování o nedůvěře kabinetu kvůli koaliční krizi už v pátek poslaneckému klubu jednomyslně schválilo stranické předsednictvo. Krizi vyvolal skandál kolem údajného uplácení poslanců VV neformálním lídrem strany Vítem Bártou, který vedl k jeho demisi na funkci ministra dopravy.

Premiér Petr Nečas (ODS) navrhl prezidentovi Václavu Klausovi navíc odvolání ministrů vnitra Radka Johna a školství Josefa Dobeše (oba VV). Jako důvod uvedl jejich spojení s bezpečnostní firmou ABL, kterou vlastní rodina ministra Bárty..

japome ( 17. dubna 2011 18:21 )

Jestli jste si nevšiml , tak jako idioti jsou tam skoro všichni a lžou také všichni a je na nás udělat si o nich obrázek. Mě se zdá , že VV lžou v poměru k ODS -TOP09- ČSSD nejméně. Možná je to tím, že jsou teprve krátce v politice.Za 20 let jsem už těch lží bohužel slyšel mnoho. Ale jak jsem psal i jinde- Váš názor Vám neberu.

handgood ( 17. dubna 2011 16:28 )

z vás ta morálnosť priamo vyžaruje. To ste moralista č.2, samozrejme až po exprezidentovi Havlovi. Ten má morálky tiež plnú papuľu (vy tam máte ešte rovnátka, ale moc to nepomáhá). Keď chce človek niečo dobrého vykonať, tak to urobí bez prítomnosti televizných kamier. Kdo takto vykrikuje, nie je slušný človek. Všetci sa trasiete na tie plné žľaby.

japome ( 17. dubna 2011 15:56 )

Váš názor je Váš názor a EU jděte někam

capitan_jorge ( 17. dubna 2011 14:24 )

komentator, v mnohém se s tebou musí souhlasit, ale komentuješ to předčasně. Bouchat do stolu se bude až zítra. Většina modrých ptáků a ti, co se obávají, že za svoje lumpárny budou stíháni a posléze zavřeni, se spikli proti VV. Byl a je to frontální útok, jak před chvílí dokázal svými kydy Íčko v pořadu OVM. Svinstvo.

komentator ( 17. dubna 2011 10:30 )

Odéesáci a Topáci Véčkaře ošklivě nakopli. Tři ze 4 ministrů za stranu VV dostali padáka! A Véčkaři místo toho, aby třískli do stolu a řekli takle ne, tak stáhnou ocas a hodlají vládu podpořit. Proč již Véčkaři netrvají na odchodu Kalouska a Fuxy z vlády? Vládní koryta a možnost podílet se na rozkrádání státní kasy jsou jim milejší než slušnost, férovost, kteroé Véčkaři slibovali. To je ten nový politický styl, o kterém Véčkaři blábolili před volbai? Kdyby byli Véčkaři co k čemu, tak nepodpoří koaliční vládu paralyzovanou aférami, skandály, korupcí. Jak může fungovat a jakou důvěryhodnost může mít koaliční vláda, jejíž členové se špiclují, vzájemně se obviňují z korupce ze snahy ovládnout ministerstva k odsávání peněz státu do vlastní kapsy. A třešničkou na dortu je podávání trestných oznámení na své koaliční spojence. Copak může taková koalični vláda být funkční?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa