Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bárta půjčil statisíce na čestné slovo!

Autor: evak, koj - 
10. dubna 2011
14:46

Vít Bárta tvrdí, že smlouvy na půjčky peněz pro bývalé členy Věcí veřejných nemá. "Je to chování, na které jsem zvyklý. U mne platí čestné slovo." řekl Vít Bárta v Otázkách Václava Moravce. Slovo dalo slovo a je tu vládní krize.

Vít Bárta se teď rozhodně nechce vzdát kandidatury na předsedu strany Věci veřejné. "Nebudu se schovávat, rozhodl jsem se být politikem, rozhodl jsem se válčit, a toho se nevzdám," řekl.

Kromě tohoto tématu samozřejmě přišli na přetřes i půjčky-úplatky. Vít Bárta tvrdí, že smlouvy na půjčky peněz pro bývalé členy Věcí veřejných nemá. "Je to chování, na které jsem zvyklý. U mne platí čestné slovo. Těm lidem jsem věřil," řekl Vít Bárta.

Kudlou do zad

Kočí Bártu nařkla z toho, že je dokonalý psycholog a manipulátor. Sehrál i na diváky nějakou scénku, kdy se zalykal nad přátelstvím s Jardou a Kristýnou (Škárka, Kočí), kteří mu před několika dny vrazili kudlu do zad? "S Jardou jsme pracovali kolik let, s Kristýnou jsme někdy i do noci řešili věci a nejen pracovní, ale i soukromé," vyprávěl dojatě Bárta. To, že zklamali čestné slovo, ho zarmoutilo. Skoro se zdálo, že nezadrží slzy.

Bárta půjčil peníze třem poslancům: Václavu Vacovi, Jaroslavu Škárkovi a Kristýně Kočí. "Dva z nich mě zradili," řekl Bárta. Poslanec Stanislav Huml, který také vystoupil ze strany, o půjčku Bártu nepožádal, ale chtěl pomoci s byznysem.

Bárta nechtěl spekulovat ani o jménu svého nástupce. Nemělo by to prý smysl. "Jen jsem požádal lidi na ministerstvu, aby nadále důsledně uplatňovali sankce na společnosti Skanska, Kapsch a aby se nadále šetřilo," dodal na závěr Vít Bárta.

capitan_jorge ( 12. dubna 2011 14:38 )

Souhlas. Dal bych to jako povinnou četbu pro většinu zde diskutujících.

capitan_jorge ( 12. dubna 2011 14:35 )

Když si chce někdo půjčit peníze, je logické, že řekne, kolik potřebuje. Tady nešlo o nějaké hojení, natož uplácení, ale o klasickou půjčku. Jen blbky, jako např. Kočí, říkají účelově něco jiného.

hugu ( 11. dubna 2011 07:58 )

U nás nebude konec světa v prosinci 2012 ,ale v prosinci 2112 a do háje půjdou jiní. My už budem dávno někde jinde,při tomhle drtivém nasazení prosazování reforem možná do pěti let.

bara ( 11. dubna 2011 04:22 )

mám stejné zkušenosti.

bara ( 11. dubna 2011 04:19 )

1. Jak mohl Bárta vědět, která částka komu postačí? * Než tak, že věděl o tom, kolik potřebují...proč by mu ale někdo proboha sděloval, kolik potřebuje peněz, aby se "zahojil?" )) *

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa