Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čistka u VV: Po Škárkovi půjde i Huml

Po Škárkovi se má ze stranou rozloučit i další z rebelů Huml. Hrozí i krach vlády
Po Škárkovi se má ze stranou rozloučit i další z rebelů Huml. Hrozí i krach vlády  (Autor: Blesk)
Autor: ap, koj - 
6. dubna 2011
12:41

Vztahy uvnitř nejmenší vládní strany se vyostřily. Po včerejším vyloučení místopředsedy Jaroslava Škárky má ve straně skončit i její dopravní expert Stanislav Huml. Samotný Huml by své případné vyloučení přirovnal k Mnichovské dohodě. Jaroslav Škárka navíc rozšířil svá obvinění. Bárta prý za mlčení neplatil ve straně jenom jemu. "Nevyvratitelné důkazy" chce předložit ještě ve středu.

Věci veřejné začínají dostávat svému jménu a své vnitřní spory začínají řešit hezky na veřejnosti. Po Jaroslavu Škárkovi, který nejprve nařkl Víta Bártu z toho, že mu platil za loajalitu, pak svá tvrzení odvolal, aby se po vzoru Miroslava Kalouska snažil svézt své tvrzení na účelovou mystifikaci. Jako prozatím závěrečné číslo pak odvolal, co odvolal a slíbil, že během středy předloží důkazy o tom, že mu Bárta za mlčení doopravdy platil.

Svá tvrzení navíc rozšířil. Bárta mu prý dal minulý týden 170 tisíc. Navíc pro MF Dnes uvedl, že nebyl jediným členem VV, jehož poslušnost si Bárta kupoval, ví prý ještě o jednom člověku. "Ta částka více než dvojnásobně překračuje mou," uvedl Škárka. Ve středu mezi 16:00 a 17:00 chce předložit pro svá tvrzení "nevyvratitelné důkazy." Strana ho ještě během úterního večera vyhodila.

A nemuselo by zůstat jen u jednoho jména. Na řadě je další z řady vnitrostranických nespokojenců Stanislav Huml. „Úterní jednání klubu bylo přerušeno na čtvrtek s tím, že hned prvním bodem na pořadu jednání bude vyloučení Humla z klubu," odvolává se deník Právo na zdroj zevnitř strany.

Samotný Huml nechápe důvod. "Slyšel jsem, že chtějí jednat i o mém vyloučení z klubu. Pokud je to pravda, pak je to Mnichov,“ uvedl pro deník poslanec, který není členem strany a s tím, že pokud ho z poslaneckého klubu vyloučí tak k tomu řekne víc. Ve středu dopoledne nebral Huml Blesk.cz telefonáty a byl nedostupný.

Zatímco Věci veřejné řeší své narůstající potíže, poslanci opoziční ČSSD pobaveně kroutí hlavou. Ve středu požadovali okamžitý odchod Víta Bárty z postu ministra dopravy. Samotná ODS už podle LN připravuje záložní variantu.

Pokud by se podezření proti Vítu Bártovi potvrdila, musely by podle LN Věci veřejné skutečně z vlády. ODS a TOP 09 by se pak spoléhala na jednotlivé poslance z Věcí veřejných, kteří by vládě poskytli potřebnou podporu.

michl ( 6. dubna 2011 23:39 )

michl ( 6. dubna 2011 23:37 )

ještě ti není hanba setrvávat v této žumpě?

zirafak ( 6. dubna 2011 17:18 )

Těžko si dovedu představit, že by někdo jako Škarka zůstal u VV. Bylo by to stejně podivné, jako kdyby byli Melčák a Pohanka zvoleni do předsednictva ČSSD

martha987 ( 6. dubna 2011 17:05 )

Prosím tě neztrapňuje se. Šibalové tady jsou už dvacet let u ČSSD, ODS, KSČM atd. VV jsou proti těmto velice dobře organizovaným mafiánským skupinám nejmenší zlo.

honza33 ( 6. dubna 2011 16:32 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa