Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

To jsou VĚCI: 'Bártovci' si VEŘEJNĚ dělají srandu

Bárta bude s Johnem bojovat o post předsedy VV
 (Autor: Michal Šula)
Autor: Oldřich Tichý, jos - 
4. dubna 2011
10:28

Ať už má pravdu kterýkoliv z nich, v nejvyšším vedení Věcí veřejných je něco shnilého. Místopředseda strany a poslanec Jaroslav Škárka podle časopisu Respekt uvedl, že lidé z okolí neoficiálního šéfa strany Víta Bárty platí jemu i některým dalším poslancům za loajalitu. Kupují si prý i jejich mlčení o hospodaření strany. Bárta to okamžitě popřel. A Škárka? Začal pak tvrdit, že si závažné obvinění jen vymyslel.

Jaroslav Škárka Respektu řekl, že peníze dostává měsíčně od září. „Ta částka se blíží poslaneckému platu bez náhrad. Oficiálně to říct nemůžu, protože jak bych vysvětlil, že jsem to doteď bral,“ uvedl Škárka, který si přál zůstat v anonymitě. Respekt nicméně tvrdí, že má jeho slova nahraná, a kvůli závažnosti obvinění se je rozhodl zveřejnit i se jménem. Škárkovi údajně nosili peníze v obálce další poslanci Věcí veřejných Michal Babák a Radim Vysloužil.

Sponzoři nejsou sponzoři

Škárka jako výkonný místopředseda ve straně podepisuje veškeré dokumenty týkající se jejího chodu a má prý detailní přehled i o jejím financování. „Někteří sponzoři nejsou skutečnými sponzory a já o tom vím,“ prohlásil.

Podle výroční zprávy byl největším sponzorem strany miliardář Zdeněk Bakala, který jí dal 6 milionů. Další miliony dali i jiní: Michal Babák dal 2,27 milionu, ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský 2,5 milionu a ministr dopravy Vít Bárta 1,5 milionu.

Bárta, John i Babák se proti Škárkovým tvrzením rozhodně ohradili. „Peníze nikomu nedávám, ani přes prostředníky. Je to pro mě naprosto šokující,“ řekl Bárta. Podobně se vyjádřil i John. „To je úplně absurdní,“ prohlásil.

Byla to jen mystifikace, uvedl nakonec Škárka

Sám Škárka v neděli večer přišel s tím, že si vše vymyslel. Chtěl prý napálit novinářku, která si ho tajně nahrávala a on to zjistil. Celá aféra přichází v době, kdy se VV chystají volit předsedu a jedním z kandidátů je právě ministr Bárta. Škárka proti němu nekandiduje.

miramiro ( 13. dubna 2011 18:29 )

Před volbami samé sliby po volbách jen chyby.Svůj hlas VV odebírám,příští volby pudu radši na pivo!!!

monster13 ( 5. dubna 2011 17:01 )

přesně tak.

zelena.kometa ( 4. dubna 2011 22:57 )

Škarka, Rath, Jandák - všechno jsou to straničtí přeběhlíci bez morálky, toužící pouze po moci. Bezzásadovost se dříve nebo později vždy projeví

monster13 ( 4. dubna 2011 21:26 )

nesmíte si plést korupci s hloupostí a v případě Škárky je ta hloupost opravdu veliká.

doodledoctor ( 4. dubna 2011 21:00 )

jo... ještě pár takových výstřelků a může to zabalit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa