Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miliardář Vítek: Přijde o tituly z Plzně?

Radovan Vítek studoval práva v Plzni údajně nestandardním rychlo-způsobem
Radovan Vítek studoval práva v Plzni údajně nestandardním rychlo-způsobem  (Autor: ČTK)
Autor: šim - 
10. února 2011
17:39

Miliardáři Radovanu Vítkovi hrozí, že přijde o magisterský i doktorský titul z plzeňské Právnické fakulty. Podle týdeníku Sedmička je na seznamu absolventů, u nichž vedení Západočeské univerzity zvažuje, že jim pro nejasnosti ve studiu odebere získané tituly.

Týdeník Sedmička získal údaje z Vítkova indexu i elektronického informačního systému. Z nich vyplývá, že Vítek složil první zkoušku hned první den studia. Byl údajně také přijat mimo řádný termín a své zázračné rychlostudium prý ukončil už po polovině běžné doby studia. Datum vykonání jedné zkoušky, pod níž je jako zkoušející podepsán bývalý děkan fakulty Milan Kindl, se navíc kryje s datem, kdy byl Vítek v roce 2004 ve vazbě pro podezření z kuplířství.

Vítek, majitel investiční a developerské společnosti CPI, se k detailům svého studia odmítl vyjádřit. Jeho advokát uvedl, že se nejedná o pravdivé informace. „Studium pana Vítka bylo naprosto standardní,“ citoval týdeník Sedmička jeho vyjádření.

Radova Vítek je jedním z nejbohatších Čechů. Jeho majetek je odhadován až na 40 miliard korun. V době rozvodu se svou ženou Evou majetek ovšem údajně převedl na svou matku, aby nemusel manželce vyplatit podíl. Ta požadovala 3,6 miliardy korun. Vítkovi přiřknul soud do péče jejich syna.

gogo ( 12. února 2011 13:04 )

To bohužel není pohádka pro chudé. Ani žádná fráze...To je bohužel staletími ověřená pravda. Kterou pouze Ty zatím ve svém mládí (které Ti mohu závidět) nevidíš a nechápeš... Jednou pochopíš...

gogo ( 12. února 2011 13:02 )

Co dělá vláda ? Kašle na nás, kašle na spravedlnost, kašle na sliby které dala před volbami, kašle na ostudu z různých afér, které již nemá kabát, ale přímo kožich, kašle na nás i budoucí... Pouze zoufale a hladově hrabe pod sebe jak může... Jako předchozí vlády a jak budoucí.... Dokud je ještě z čeho hrabat .... Těch zrnek zlata je již v tomto písku stále méně....

komentator ( 12. února 2011 09:24 )

Vítek je nejen zloděj. Je to i podvodník,který si koupil titul!! Co dělá Nečasova vláda, která by měla tvrdě zasáhnout proti podvodům ve školství! Ten přihlouplej ministr školství VÉČKÁŘ Dobeš toleruje podvody!!

klika ( 11. února 2011 10:28 )

pokr. : nepřijat, do Plzně ho vzali bez příjmaček.

klika ( 11. února 2011 10:26 )

Právníci by se měli dělit na právníky a ty z Plzně. S tím Rumlem je to jasný ,V Praze byl naněkolikrát

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa