Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Plzeňský děkan Růžička nalezen: Ležel v lese!

Děkana Růžičku našel náhodný kolemjdoucí v lese u Varnsdorfu
Děkana Růžičku našel náhodný kolemjdoucí v lese u Varnsdorfu  (Autor: ČTK)
Autor: jos - 
21. listopadu 2011
11:08

Děkan právnické fakulty plzeňské univerzity Květoslav Růžička (65), který byl od pátku pohřešován, byl nalezen živý v lese u Varnsdorfu. Policie ho okamžitě odvezla na lékařské vyšetření.

Podle informací portálu iDnes.cz byl Růžička nalezen u Dolního Podluží nedaleko Varnsdorfu. Ležícího muže si všiml náhodný kolemjdoucí a zalarmoval policii.

Jak na tom Růžička je a co u Varnsdorfu dělal, není jisté. Byl ale převezen k lékaři a musí se podrobit zdravotním testům.

Podle informací Blesk.cz má Růžička zřejmě dlouhodobé psychické potíže. Ze svého domu totiž zmizel už i v červnu. Podle lidí seznámených s děním na plzeňské právnické fakultě se tehdy Růžička na několik dnů dobrovolně svěřil do rukou odborníků a poležel si na psychiatrii.

Děkan namočený v kauze Diag Human

Děkanem ZČU je Růžička od roku 2010. A musí se vypořádávat s dozvuky aféry tzv. rychlostudentů, které školu dodnes provází. Mezi jeho úkoly patřilo mimo jiné i odebírání titulů těm studentům, kteří je na plzeňských právech získali neoprávněně.

Růžičkovo jméno je krom tohoto spojováno i s kauzou Diag Human. Tato společnost se soudí s Českou republikou o 10 miliard korun a Růžička v arbitráži vystupoval jako jeden z rozhodců. Zazněly hlasy, které tvrdí, že arbitráž klonil záměrně v neprospěch České republiky.

panaj ( 21. listopadu 2011 16:01 )

Dle Novinek:Růžička se měl nacházet u silnice v obci několik kilometrů od Varnsdorfu. Tak kde se vlastně našel? Novinky i Blesk mají vždy ty "zaručené" info!

sigenius ( 21. listopadu 2011 15:15 )

"Jak na tom Růžička je a co u Varnsdorfu dělal, není jisté." -Tak snad ležel v lese, ne?

siroky11 ( 21. listopadu 2011 15:06 )

Modrá síla - ho tam přenesla. Ta je všehoschopná )

gordon ( 21. listopadu 2011 14:32 )

měl pokračovat v očistě univerzity,zatím nabral zpátky kamarádíčky(asi toho na něj taky vědí dost),akreditační komise se ale nedala a sebrala jim "zlatý důl"-zatím.Všichni jsou vzájemně proppojeni,až to praskne na jednoho,bude to smršť-to se potom budeme divit.Už aby to tu bylo.Začne to ve Švýcarsku,proto všichni BRZDÍ,co se dá.

bobou ( 21. listopadu 2011 13:56 )

Nechápu, jak může člověk s dlouhotrvajícími psychickými problémi a v jeho věku, být (před rokem) zvolený do čela fakulty? Něco hodně shnilého je v tomto státě. Ať už sedí doma na gauči, šoupe nohama v papučích a čeká, až si pro něj přijdou za jeho účast v kauze Diag Human. Pak se mu konečně dostane "po právu" uznání. A bude mít o chléb s vodou do smrti postaráno.

Zobrazit celou diskusi