Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bývalí studenti o děkanu Růžičkovi: Spolužačce rozsekl hlavu knihou!

Autor: Zdeněk Schnapka, lmk - 
23. listopadu 2011
05:00

Velké otazníky stále visí nad zmizením děkana plzeňské právnické fakulty Květoslava Růžičky (65). Kde celé čtyři dni byl? Co dělal? Policie mlčí a děkan také. A to nahrává spekulacím. Hovoří se i o jeho problémech na fakultě, o jeho psychickém stavu. Ale také o tom, že byl nespravedlivý vůči studentům, a dokonce vůči nim užíval násilí!

Blesku se totiž někteří z nich ozvali, že děkana mají plné zuby, že jim pil krev. „Choval se k nám hnusně. Už se to nedalo vydržet,“ líčil poměry na fakultě jeden ze studentů, který z pochopitelných důvodů nechtěl zveřejnit své jméno. „Jednou zkoušel studentku. Položil jí otázku. Ona mu na ni správně odpověděla. On se rozzuřil a křičel na ni, že je to špatně. Ona mu řekla, aby prominul, že ale pravdu má ona. A ukázala mu citaci z učebnice, kterou sám napsal,“ svěřila se další ze studentek. „Růžička se ale rozčílil, popadl knihu a po dívce ji hodil. Trefil ji do hlavy a tržnou ránu jí pak lékař musel sešít,“ dodala.

Studenti mluví o tom, že někteří z nich se nechali slyšet, že když se nemohou dočkat proti děkanovi zastání, vezmou spravedlnost do svých rukou. „Je klidně možné, že už to udělali. Mohli naložit Růžičku do auta, povozit ho po republice a pak se mu pomstili, že ho nechali někde 130 km od Prahy. Děkan by si to zasloužil,“ dodal.

„Tohle nebudu komentovat. O nevhodném chování pana děkana se k nám nic nedoneslo, ani jsme nic takového neřešili. Je v pracovní neschopnosti a zatím se nám neozval,“ řekla mluvčí Západočeské univerzity v Plzni Kamila Kvapilová.

Děkanovo zmizení je spojováno nejen s problémy na fakultě, ale také s kauzou Diag Human, kde jde o 10 miliard, i s jeho psychickým stavem. Údajně už se léčil na psychiatrii.

rezacek ( 23. listopadu 2011 10:30 )

To není pravda. Jako hlídač v parku by se hodil, aby tam psi nes.rali na chodník.

rezacek ( 23. listopadu 2011 10:29 )

V Plzni ?!?!? Tam je možné všechno. JPDr. = iuris plzeniensis doctor. To bude ještě větší fraška, než ten RSDr. blahé paměti (doktor přes marxismus) nebo ThDr. (doktor přes pánbíčka).

ouha ( 23. listopadu 2011 09:31 )

Jak může někdo takový stát v čele vysoké školy??? Ale že se prám, v tom našem bor delu je možné úplně všechno. Ten, na kom leží byť jen stín podezření, že se namočil do špinavých kšeftů, a ten, kdo má vážné psychické problémy, se kterými se léčí na psychiatrii, nemá v takové funkci co dělat! Nehledě na jeho důchodový věk...

qqqq ( 23. listopadu 2011 09:04 )

Jak daleko je Česko od Somálska ? Blízko . A to nejen ve zlodějině jak vidíme. Je to hnusná zem .

bleskomor ( 23. listopadu 2011 08:43 )

Růžička a Polák. Jak je vidět, sami mají mezery ve svém vzdělání. U Poláka není Bolzanova Bolzanovou větou, pokud je stav studentů již naplněn. Jsou to agresivní izolované bioorganismy, které jsou absolutně mimo realitu. A to nejsou na ZČU v Plzni zdaleka jediní..

Zobrazit celou diskusi