Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chalupa se stal ministrem životního prostředí

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs, oj - 
17. ledna 2011
11:09

AKTUÁLNĚ: Prezident Václav Klaus jmenoval na Pražském hradě Tomáše Chalupu (ODS) ministrem životního prostředí.

V koaliční vládě nahradí dosavadní starosta Prahy 6 místopředsedu ODS Pavla Drobila, který rezignoval v prosinci kvůli údajné korupční kauze.

Nabídku jít do vlády dostal Tomáš Chalupa od premiéra den před Vánoci a přes svátky se rozhodl, že ji přijme. "Chápu to jako ocenění nejen mé práce, ale i mých spolupracovníků na Praze 6," prohlásil Chalupa. Jeho výhodou je prý i to, že nemá nic společného s kauzou, které vedla k odvolání jeho předchůdce Pavla Drobila.

Stejně jako Drobil nemá ani Chalupa vzdělání vztahující se k ochraně životního prostředí. Studoval žurnalistiku, politologii a historii, později práva. S ochranou životního prostředí se setkal pouze na úrovni komunální politiky podobně jako Drobil.

Korupční skandál na ministerstvu životního prostředí

Vládu postihl korupční skandál ministra životního prostředí Pavla Drobila. Libor Michálek, bývalý šéf Státního fondu životního prostředí, upozornil na podivné praktiky Drobilova poradce Knetiga. Ten chtěl z peněz fondu financovat politickou kariéru Pavla Drobila. Michálek si z jednání s Knetigem i Drobilem pořizoval nahrávky.

Na snahu zneužít státní peníze pro stranické účely upozornil Michálek premiéra Nečase už v říjnu. Ten to však neřešil. Michálek byl mezitím z fondu odvolán.

gogo ( 17. ledna 2011 13:22 )

aneb nový Drobil na scéně.... Aféra původního jest již zametena (jak vše u nás) po koberec....

olesja ( 17. ledna 2011 12:52 )

Konečně dojde i na chalupy v projektu - Zelená úsporám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa