Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pánové, je tady ještě někdo, kdo o korupci nevěděl?

Autor: jaj, Kjos - 
20. prosince 2010
13:17

Vladní krize, kterou odstartoval skandál na ministerstvu životního prostředí, připomíná chobotnici, do které se zamotává stále více politiků. Položí "véčkaři" rádoby protikorupční vládu? Nečas o případu věděl, odpovědnost přehodil na Drobila. John o případu věděl, ale muži, který měl na korupci podezření, doporučil, aby jednal na vlastní pěst. O korupci ale navíc prý zaslechl i Johnův kolega a ministr dopravy Vít Bárta. Pánové, kdo bude další? Přihlaste se raději sami!

Jak se dle vládních činitelů bojuje s korupcí? Možná slovy, ale ne činy! Věci Veřejné stojí před "morálním dilematem", jak řekla v Otázkách Václava Moravce Kristýna Kočí. Setrvávat ve vládě s cejchem korupce nebo odejít? Neboli být  moci, dokud to jde, nebo nebýt? Situace v koalici je napjatá, ODS i VV si v Otázkách Václava Moravce v zastoupení Petrem Tluchořem a Kristýnou Kočí přehazovali zodpověnost jak horký brambor.

Soukromé očko Michálek na Johnův popud

Pravdou je, že máslo na hlavě mají všichni a to za svojí ignoranci a nečinnost. Jak případ probíhal? Odvolaný šéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek objevil podivné praktiky Drobilova poradce Martina Knetiga.

Kvůli podezření z korupčního jednání se obrací nejdříve na ministra vnitra Radka Johna na přelomu září a října. Někdo by si možná řekl, že to byla dobrá volba... Ten ho nepochopitelně podporuje v akci na vlastní pěst místo toho, aby do hry zapojil policii. Nedůvěřuje snad ministr vnitra svým vlastním lidem? Takto se bojuje proti korupci? Michálek si tajně nahrával rozhovory s Drobilem i Knetigem.

Nečal bez reakce, Poul bez reakce

Michálek žádá 13. října po premiérovi Nečasovi schůzku. Do případu se má zapojit i bezpečnostní služba BIS. Nečas odmítá a předává informaci ministru Drobilovi. Ten žádné kroky, krom toho že Michálkovi vynadá, neudělá. 11. listopadu se s šéfem Fondu sejde ředitel Úřadu vlády Lubomír Poul. Opět bez reakce a "případ" je přesunut k Drobilovi. Na Nečase i Poula v pátek rakouský občan českého původu Philipp Janýr podal trestní oznámení.

Server Lidovky.cz v neděli přinesl zprávu, že o kauze dříve věděl i ministr dopravy Vít Bárta. "Martin Knetig (bývalý Drobilův poradce) mi oznámil, že pan Bárta řekl Drobilovi, že já jsem si někomu měl stěžovat, a ať si na mě dá pozor. Byl jsem v šoku. Nikdy jsem neměl snahu kontaktovat Bártu ohledně možné korupce,“ řekl serveru Lidovky.cz Michálek.

TAK PÁNOVÉ, KDO O TOM JEŠTĚ VĚDĚL? UŽ NÁM TO ŘEKNĚTE NAJEDNOU A NEDÁVKUJTE TO PO DNECH, JAK ČOKOLÁDY Z ADVENTNÍHO KALENDÁŘE...

babca ( 20. prosince 2010 20:18 )

Ja to vidim tak, ze vsichni nasi konsele, vcetne hlavniho vudce, ktery to vsechno nastartoval( velky a neomylny ministr financi, pozdeji premier a na konci prezident) jedou na stejne vlne a skodnou mezi sebou nestrpi, maji zpracovanou i Policii, zatim se zadna rozkradacka nepotrestala,jedina mozna zmena muze prijit tak, ze se nase vladeni mafie rozlozi zevnitr a ja si myslim, ze prave ted to pan Michalek nastartoval, ale potrebuje k sobe na pomoc nekolik poctivych a neuplatnych mladych lidi a pravnickou podporu, protoze konsele si udelali zakony na kryti jejich praktik ( vyhazov a obvineni cloveka, ktery jim rozkradacku objevi).Zazila jsem rok 1989 a dnes mam stejny pocit, ze je cas s necim zatocit, ze uz nekomu dochazi dech.

meadow ( 20. prosince 2010 17:57 )

Nečas se ke kauze téměř nevyjadrřuje - vemte si, že celý víkend k tomu všemu v podstatě mlčel!

meadow ( 20. prosince 2010 17:55 )

...stabilní šéf (tj. Langer ať vykonává jakoukoli funkci), neodvolatelnost - tj. v podstatě doživotní možnost výkonu práce, sem tam jistě úpřistane hezká "zasloužená" odměna... no co víc si přát...

charlotte007 ( 20. prosince 2010 17:32 )

No ale hlavně že tady pán je inteligent, že?

max898 ( 20. prosince 2010 16:53 )

Každý kdo vydělává poctivě , a je jedno jestli je popelář nebo doktor má právo na slušný život , na takový jaký si zaslouží a jaký si snaží udělat. Tady jde o to aby stát s těch lidí netahal pořád penize , a ty pak skončily kdoví v které kapse. Když se stavěl Temelín , říkalo se , že se staví proto aby byla levnější elektřina. Místo toho je každým rokem dražší a dražší.Proč mám platit za elektřinu takové peníze? No prostě proto aby si pan řaditel mohl na Vánoce vzít premii 200 mega , aby si udělal hezčího Ježíška.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa