Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dalík: Vrazil 8 milionů do tenisového areálu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová, Krvs - 
26. října 2010
14:32

Nákupní a podnikatelská horečka Marka Dalíka (36) stoupá. Po otevření luxusní restaurace v Praze teď za osm milionů korun koupil polovinu proslulého tenisového areálu ve Vestci u Prahy, kde se často objevoval i prezident Václav Klaus. »Skvělému podnikateli« Dalíkovi se zkrátka daří. Zvláštní na tom je, že až od doby, kdy se jeho přítel Mirek Topolánek probojoval do nejvyšších pater politiky.

Dalík nedávno otevřel luxusní restauraci Marina v pražských Holešovicích, teď se rozhodl investovat do sportu. Součástí areálu, který teď Dalík spoluvlastní, je tenisová hala, ubytovací prostory a luxusní wellness. Dají se tu ale pořádat i firemní akce s rauty. Podíl ve společnosti, která tenisový areál ve Vestci provozuje, koupil Dalík podle serveru Motejlek.com od Ladislava a Jiřího Polákových.

Bývalý kamarád prezidenta

Ladislav Polák (44), partner herečky Daniely Šinkorové (37), je v ODS známou personou. Dřív dokonce trénoval a přátelil se s prezidentem Václavem Klausem (69), který do Vestce jezdil rád hrát tenis. Blesk ho tam dokonce před dvěma lety načapal s letuškou Petrou Bednářovou (27). Jenže… Právě v té době se tam po kurtech začal prohánět i Dalík s Topolánkem, se kterým se Klaus nemusí. Když pak Polák Topolánka otevřeně podpořil v boji o post šéfa ODS, byla to pro Klause poslední kapka. Od té doby je Polák spíš »ten od Dalíka a Topolánka«.

Pohádkové zbohatnutí

Oficiálně Dalík už léta vlastní PR agenturu New Deal Communications, jejíž klienti jsou tajní. Když se začínal přátelit s Topolánkem, byla to jen regionální nevýznamná agentura. Během let, kdy se Dalík od Topolánka nehnul, se zázračně vzmohla. Sám Dalík neuvěřitelně zbohatl. Spekuluje se o tom, že vlastní vilu v Toskánsku, kde Topolánek trávil dovolené. A nedávno prodal své byty na pražských Hradčanech a ve Špindlerově Mlýně za 27 milionů.

almrmr ( 27. října 2010 20:38 )

a zavřít oba dva.

komentator ( 26. října 2010 22:21 )

celý život tvrdě pracovali, poctivě platili daně . Díky poctivé práci si vydělali na vily v Toskánsku, na luxusní jachty ve Středomoří. A nýní ještě nějaké miliony investují do tenisových areálu, do luxusních restaurací a aut za miliony. Lidi nezáviďte starým poctivcům Topolovi a dalíkovi. Zejména obyčejní lidi by měli tvrdě máknout a nezávidět. Měli by si vzít příklad z Topolánka a dalíka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa