Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Talmanová si trikem přišla na 600 tisíc

Lucie Talmanová a Mirek Topolánek
 (Autor: Blesk.cz)
Autor: map, hto - 
21. srpna 2010
08:45

Měli hodně a chtěli ještě víc, i za cenu švindlu. Přesně to platí na manželku expremiéra Mirka Topolánka (54) a bývalou místopředsedkyni Sněmovny Lucii Talmanovou (42).

Přestože vydělávala 117 tisíc korun a k tomu brala třicetitisícové náhrady, nepohrdla ani statisíci za svůj vedlejšák. Že je to za cenu obcházení zákona, ji moc netrápilo.

Poslanci obcházeli zákon

Talmanová si jako členka správní rady VZP loni vydělala 201 tisíc. A za celé působení v pojišťovně, které spočívalo v několika zasedáních ročně, si od roku 2006 přišla na 600 tisíc korun. Správně je ale dostat neměla – když poslanci sedí ve správních radách státních podniků, nemají nárok na odměnu. Talmanová a spol. ale tvrdili, že VZP není státní, ale veřejnoprávní.

Lucie Talmanová a Mirek Topolánek Lucie Talmanová a Mirek Topolánek | Blesk.cz

Tomu hodlá teď učinit přítrž premiér Petr Nečas. Zakáže poslancům, aby brali odměny za to, že sedí ve správních a dozorčích radách veřejných institucí. „Pokud je někdo v nějakém takovém orgánu z titulu své ústavní funkce, tak je za členství z titulu této funkce také odměňován,“ řekl Hospodářským novinám.

Talmanová se tomu ale už může smát. Ve Sněmovně skončila a kandiduje do Senátu. Pokud uspěje, vydělá si podle propočtů Blesku dalších nejméně 6 milionů korun.

cicavec ( 27. srpna 2010 14:02 )

Když by bylo po mém,tak by si tahle dáma už ani deškrtla.A doufám že se do senátu ( sběrna politického odpadu) nedostane.Vůbec bych tuto pochybnou instituci zrušil a hned by bylo na konto povodní atd.

jarka ( 26. srpna 2010 09:15 )

Tak to je moc hezky napsáno - pravda! Pak se nám smějí do obličeje a kážou o nutnosti utahování opasků! Jim by je měli utáhnout ale u krku!

quasimodo ( 24. srpna 2010 22:46 )

ona salina ani smirgl taky neni ve slovniku. Taky burt a mozna ani kadelab, kedlub jsem jeste neslysel. okurek je normalni vyraz, ale prazaka jsem nikde nenasel. Vzdy mi vyjelo ko*kot.

quasimodo ( 24. srpna 2010 22:41 )

mno ja mam gule v gatach a ne v nicku, ovsem mas pravdu . jsem rak. jinak ses vyjadril presne . jsi tak hlupy, ze ani psany text nepochopis.

quasimodo ( 24. srpna 2010 22:38 )

vis co pokladni? zkus jit do ods a uvidime jestli je to jen stranou . ja ho nosim na levo a stejne me kazdy jen trosku oblbujici komanc sere.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa