Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Topolánek: Za exmanželku doplatí polovinu hypotéky

Mirek Topolánek doplatí mnohamilionovou hypotéku.
Mirek Topolánek doplatí mnohamilionovou hypotéku.  (Autor: Foto Blesk - Ondřej Požár)
Autor: oj - 
23. června 2010
12:01

Přestože bývalý šéf ODS Mirek Topolánek a jeho žena Pavla byli rozvedeni už v únoru letošního roku, majetkové vypořádání zůstávalo stále nezodpovězené. Topolánek ale údajně exmanželce doplatí polovinu mnohamilionové hypotéky na byt.

Při rozvodu odmítli právníci Topolánkových dohodu nějak komentovat. Podle zdroje deníku Právo přenechal Topolánek manželce veliký byt na pražských Hradčanech s nesplacenou hypotékou s tím, že zbytek doplatí. Vzdal se i nového auta a chaty v Čeladné.

Topolánek si užívá v Toskánsku

Exšéf ODS je v současné době ve svém oblíbeném Toskánsku. Příští týden by se ale měl se svou bývalou ženou sejít v bance kvůli vypořádání hypotéky. Byt si Topolánkovi pořídili v roce 2005 za 8,5 milionu korun. 2,5 milionu zaplatil Topolánek z prodeje akcií firmy VAE, část z úspor. Hypotéční úvěr u Raiffeisenbank činil 5,25 milionu. Podle loňského majetkového přiznání ze Sněmovny, mu zbývalo doplatit 4,2 milionu.

Na dotazy novinářů, jak bude zvládat splácení se současným příjmem, již dříve uvedl, že od roku 1991 má nadstandardní a vysoce nadstandardní příjmy. „Vaše starost mě dojímá,“ ironicky podotkl loni v v červnu. Jeho premiérský plat činil 164 900 hrubéhu plus 21 100 nezdaněných náhrad. Jako šéf ODS bral 90 tisíc hrubého.

Po odchodu ze Sněmovny se z Topolánka stal živnostník. 20. dubna mu vydal oprávnění živnostenský úřad v Praze 1. V dopise, který poslal uražený Topolánek na víkendový kongres uvedl: „Teď už radím za peníze.“

komentator ( 24. června 2010 09:26 )

Topol nemá hluboko do kapsy. Vila v Toskánsku, prý rovněž luxusní jachta je slušný majetek. Nějaký 2 miliony korun na hypotéku za byt exmanželky je směšná částka. Dalík se za topolánkovy vlády neflákl. Nabalil se na silně předražených státních zakázkách. A čast lupu nepochybně pustil svému kamarádovi Topolovi....

ales1 ( 23. června 2010 17:28 )

nikdo se tě na nic neptal, chudinko

fryda ( 23. června 2010 14:41 )

mohla doplatit sama, kdyby výplatu, kterou pobíral za dobu trvání manželství dával rodině a ne milence.

ales1 ( 23. června 2010 14:26 )

vzhledem k tomu, že nepřemýšlí, jak jí voškubat, tak jak to dělá většina českých mužů při rozvodu mu docela fandím. Být to obyčejný pan Novák, ještě by jí vymontoval rádio z auta. Ona paní Topolánková taky není svatá, je to dost panovačná a protivná žena.

znojmacka ( 23. června 2010 13:33 )

na úvodním fotu vypadá, jako kdyby opravdu přemýšlel, "kde na to veme"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa