Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Majetkové vyrovnání Topolánkových: Paní Pavla se směje!

Podle magazínu Týden je paní Pavla s majetkovým vyrovnáním hodně spokojená!
Podle magazínu Týden je paní Pavla s majetkovým vyrovnáním hodně spokojená!  (Autor: Blesk - David Malík, Martin Mithofer)
Autor: ČTK, jos - 
1. srpna 2010
20:33

Příjemným čtením je podle časopisu Týden pro bývalou manželku expremiéra Mirka Topolánka (ODS) Pavlu smlouva o jejich majetkovém vyrovnání.

Chata i auto

Po rozvodu s někdejším šéfem ODS jí připadl byt na Hradčanech a chata v Čeladné. Před měsícem si pořídila i chatu za Prahou v ceně 2,5 milionu korun.
Magazín Týden má k dispozici celou smlouvu o majetkovém vyrovnání mezi někdejším předsedou ODS a premiérem a jeho bývalou ženou, kteří se rozvedli letos na konci února. Topolánková podle ní kromě veškerých nemovitostí a pozemků získala i vůz Ford Mondeo, který si manželé pořídili v době, kdy spolu už dávno nežili.

Jak je to s akciemi?

Ze smlouvy podle Týdne ale není jasné, jaký podíl získali oba manželé z akcií společnosti VAE, v níž Topolánek v minulosti působil jako šéf. Svůj čtvrtinový podíl prodal v roce 2005, podle svých slov za 2,5 milionu korun.

Čtvrtý článek smlouvy pak stanoví, že oba bývalí partneři si ponechají vše, co měli ve chvíli nabytí účinnosti dokumentu ve svém držení a co není předmětem smlouvy. Podle Týdne tak nemuseli uvést vše, co si za dobu politického působení expremiéra pořídili a naspořili.

Topolánek byl do loňského jara premiérem a do letošního jara šéfem ODS. Nyní je řadovým členem, vlastní živnostenský list na poradenskou činnost.

Někdejší předseda ODS se také své exmanželce zavázal vyplatit celkem 1,8 milionu korun ve třech splátkách. Prvních 300.000 korun už by měla mít na účtě, zbývají dvě splátky po 750.000 korunách, uvádí Týden.

stastnyjim ( 3. srpna 2010 09:08 )

Zase máš pravdu, jako ostatně vždycky. Četl jsem o tom pěknou knížku. Tam ten boháč taky až pozdě poznal, že ta chudá, pracovitá a hodná je mnohem lepší než ta vypočítavá mrcha, co ho ulovila. Ale se svou láskou museli počkat, protože se té mrchy jako čestný muž nemohl nijak zbavit. Naštěstí se zabila v luxusním autě. Já věřím, že i na tebe čeká nějaký boháč, který se už napálil a teď hledá hezkou, poctivou a chudou dívku. Jednou se zastaví u tvé pokladny v hypermarketu a pak... Těš se, přeju ti to.

komentator ( 2. srpna 2010 18:50 )

Dluhy firmy VAE musela zaplatit Konsolidační banka kontrolována státem. Jinými slovy dluhy firmy VAE uhradili daňoví poplatníci. Jak je možné,že Topolánek dostal miliony za akcie zbankrotované firmy a Konsolidační banka hradila dluhy této firmy. Proč nebyly závazky firmy VAE hrazeny z prodeje akcií této firmy?

e.44 ( 2. srpna 2010 12:27 )

tohle je asi jedinej rozumnej příspěvek. Pani Pavla si to o co Topolánka "oškubala" několikanásobně zasloužila.

zirafa ( 2. srpna 2010 12:14 )

nora, nezoufej a doufej, třeba si tě taky nějaký pracháč všimne a dá ti přednost před vypočítavou mrchou! držím ti palečky!!!

olesja ( 2. srpna 2010 11:17 )

Souhlasím,ale bohatej....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa