Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kongres ODS: Přijdou i kmotři?

Autor: ot - 
19. června 2010
06:15

Může to vypadat, že jde jen o stranické tanečky, ale ve skutečnosti je kongres ODS mnohem významnější. Co byste o něm měli vědět a co by vás mohlo zajímat?

1) Pro koho je důležitý?

Pro všechny. Jde o to, jestli nejsilnější pravicovou (a brzy nejspíš i vládní) stranu ovládnou lidé nového lídra Petra Nečase, nebo uspějí ti, jimž vyhovoval tzv. kmotrovský styl politiky, který převládl za Topolánka. Nečas a spol. tvrdí, že chtějí omezit korupci a moc lobbistů.

2) Kde se sejdou?

Kongres se koná v luxusním hotelu Clarion v pražských Vysočanech. O úrovni napovídá třeba jídelníček: carpaccio z chobotnice za 360 korun, mušle sv. Jakuba za 380 korun, hovězí filet s chřestem a omáčkou za 850 korun. A jako dezert třeba tvarohové nočky v omáčce z květů černého bezu.

3) Kdo chce do vedení?

Zvolení předsedou má jisté Petr Nečas. Post prvního místopředsedy obhájí nejspíš David Vodrážka. Na další místopředsedy je tlačenice – chtějí jimi být jihomoravský Pavel Blažek, severomoravský Pavel Drobil, středočeský europoslance Milan Cabrnoch a jihočeský hejtman Martin Kuba. Ve hře jsou i Jiří Pospíšil, Alexandr Vondra či Miroslava Němcová.

4) Ukáží se kmotři?

Na loňském kongresu straně u veřejnosti uškodilo právě velkopanské chování některých bossů z regionů. Ti se předváděli u barů se štosy bankovek a v limuzínách s prominentními SPZ. „Věřím, že se v ODS mění atmosféra a že nyní nebudeme zase svědky takových obrázků jako minule,“ řekl mluvčí strany Martin Kupka.

5) Kdo (ne)přijde?

Přijít slíbili šéfové stran vznikající koalice Karel Schwarzenberg (TOP 09) a Radek John (VV). Chybět bude naopak zhrzený expředseda Mirek Topolánek. Nepřijde ani prezident Václav Klaus. Straníci doufali, že se otec– zakladatel přijde usmířit se svými »ovečkami«, ale bude jim muset stačit písemná zdravice.

jarypadlo ( 19. června 2010 16:16 )

ODSmyslíme si všechny potíže+obtíže a naši TurdoJuDr.Benda,Řápková a Jančík nás obhájí.A VY MÁTE SMŮLU,JSTE PLEBS.

fiat ( 19. června 2010 11:11 )

určitě přijdou, bez nich by to nebylo ono. Koalice sobě, nebo národ sobě? Nevím, ale mám dojem, že jde jen realizovat to, co je dobré v jejich očích.

hurryd ( 19. června 2010 10:51 )

Hlavně že jste se zase dali do holportu se slizounem Kalousem a dementním šlechticem vy špíny nemytý zlodějský!!!!!!

ales1 ( 19. června 2010 09:32 )

socani, ještě pořád jste se nesmířili s výhrou nevýhrou?

cicavec ( 19. června 2010 08:10 )

Něco na tom bude,a soudruh NEČAS s tím má jistě určité zkušenosti.Už jako předseda socialistického svazu mládeže se dokázál ve všem orientovat.I jeho otec nebyla žádná malá ryba v KSČ před revolucí.Jak se může stát z mladého bolševika pravičák,tak to nám může předvádět jedině soudruh NEČAS.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa