Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

"Pijavice" Němec přišel o státní kšefty! Ministr Pospíšil vyslyšel Blesk.cz

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý, šim, pet - 
29. července 2010
13:21

Nenasytná pijavice vysávající státní peníze má konečně utrum! O kom je řeč? O bývalém ministru spravedlnosti Pavlu Němcovi (38), kterému současný ministr Jiří Pospíšil (ODS) zrušil lukrativní státní zakázku. Blesk.cz: Konečně nás někdo vyslyšel!

Ke státním penězům je přisátý jako pijavice! Advokátní kancelář exministra Pavla Němce získala jen za červenec, kdy končila úřednická vláda, tři nové státní zakázky za miliony korun. Podle serveru iHNed.cz přitom vždy od úřadů, kde pracují Němcovi lidé. Tomu by teď měl být ale konec. Tedy alespoň zčásti.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil konečně vyslyšel výzvy Blesku, který o Němcových podivných státních kšeftem pravidelně informoval, a svému předchůdci zatnul tipec. Zrušil totiž zakázku, jejímž předmětem měly být právní služby, které měla ministerstvu dodávat právě Němcova advokátní kancelář. Pospíšil zrušil také tendr na provozování elektronického systému domácího vězení, v němž byla Němcova firma taktéž zainteresována.

Systém je potřeba "odněmcovat"!

Ministerstvo spravedlnosti je nutné "odněmcovat", poznamenal mimo jiné premiér Petr Nečas, který s Pospíšilem vystoupil na tiskové konferenci. Prohlásil také, že pochybné zakázky jsou nepřijatelné ve všech státních úřadech, na ministerstvu spravedlnosti je to podle něj ale nebezpečné.

Exministr, který se nechvalně proslavil také tím, že nechal odjet z Česka katarského prince podezřelého ze zneužívání nezletilých dívek, má sítě rozhozené skutečně do široka. Jednu zakázku za čtyři miliony získal od Vězeňské služby, kterou měl dříve jako ministr spravedlnosti na starosti.

Druhá zakázka mu vynese 8,5 milionu a je od ministerstva pro místní rozvoj, v jehož čele také nějaký čas stál. A třetí od vzdělávacího institutu spadajícího pod ministerstvo zdravotnictví, kde má veřejné zakázky pod placem Němcův někdejší spolupracovník.

Ministr skandálů Pavel Němec

Přesto, že už má dávno z ostudy kabát, i nadále se mu daří úspěšně proplouvat životem a vydělávat si nemalé peníze na úkor státu. Co všechno už předvedl Pavel Němec?

Bývalý ministr spravedlnosti (Propuštění katarského prince)

V ministerské funkci se vysmál názvu svého úřadu a nechal v roce 2005 propustit katarského prince Hámida bin Abdal Sáního (48) do jeho země. Princ byl obviněný z toho, že měl ve svém bytě v pražské Lumírově ulici sex s šestnácti dívkami, z nichž čtyřem ještě nebylo patnáct let. Soud ho odsoudil na 2,5 roku vězení, které si měl podle slibů Kataru odsedět ve své vlasti. To se samozřejmě nikdy nestalo. Je jistě náhodou, že Němec v arabských zemích opakovaně pobýval a v roce 2005 se v Dubaji dokonce oženil.

Šéf politické strany (Volební propadák)

Během svého předsednictví dokázal dovést stranu Unie svobody k totálnímu krachu v parlamentních volbách v roce 2006. Propadák lemovala těžko uvěřitelná předvolební kampaň "It’s legal", na plakátech slibující zejména boj za legalizaci měkkých drog. Po zbabraných volbách Němec na svou funkci rezignoval.

Člen justiční mafie (potvrzenou soudem)

Tak Němce a několik dalších vysoce postavených právníků ve státních službách označila bývalá státní zástupkyně Marie Benešová. Němec Benešovou žaloval, stejně jako státní zástupkyně Renata Vesecká, žalobce Arif Salichov, místopředseda Nejvyššího soudu Pavel Kučera a několik dalších. Soud dal ale nakonec v červnu 2008 Benešové za pravdu.

Úpěšný právník (Za státní peníze)

Těsně před tím, než Němec v roce 2006 jako ministr spravedlnosti skončil, stihl se ještě pořádně "zabezpečit". S advokátem Jaromírem Bláhou, dobrým známým Němcovy sestry Jany Navrátilové, uzavřelo Němcovo ministerstvo dlouhodobou smlouvu. Ta advokátovi zajišťuje nejen slušné příjmy ze státní kasy, ale i přístup k informacím ministerstva. V lednu 2009 pak Pavel Němec založil advokátní kancelář Němec, Bláha a Navrátilová, na kterou kontrakt s ministerstvem přešel.

oldedek ( 30. července 2010 10:25 )

No na těhle figurách jsme měli většinou samé h a j z l í ky , Němec by jim mohl dělat velitele - ten přímo daňovým poplatníkům kradl - co ten za státní prokecal telefonem, nakoupil alkoholu, květin aj. - no a Kovářová, ta stará dobračka zase každýmu dala - myslím tím hodinky, ....

evolucius ( 30. července 2010 00:58 )

...jak si před nějakými volbami na Letné mezi mládeží ubalil jointa,aby se jim zalíbil...?To byl úlisnej hnus..!Už tam bylo jasné,že je to gauner bez páteře...

komentator ( 30. července 2010 00:02 )

Hnát toho gaunera Němce k odpovědnosti. Spolu s dalšími členy justiční mafie Nejvyšší státmí zástupkyně Veseckou, soudce Kučery

mim33 ( 29. července 2010 22:27 )

Vždy když o Němcovi jen zaslechnu, mám infarktové stavy. Většího lotra i v naší politice plné grázlů těžko hledat.

qqqq ( 29. července 2010 18:31 )

Tady v Bangladéši je to standartní postup. Proto tam přeci ta prasata ala Řebíček a Němec lezou .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa