Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soud zřejmě vydá zatykač na katarského prince

Člen katarské královské rodiny Sání byl za sex s dívkami odsouzen
Člen katarské královské rodiny Sání byl za sex s dívkami odsouzen  (Autor: BLESK)
Autor: ČTK, rvs - 
22. září 2010
11:39

Český soud pravděpodobně nechá vydat mezinárodní zatykač na katarského prince Hámida bin Abdal Sáního, který byl v Česku v roce 2005 nepravomocně odsouzen za sex s nezletilými dívkami na 2,5 roku vězení.

Pražskému městskému soudu se nadále nedaří doručit mu soudní usnesení a předvolání. Dnešní odvolací jednání tak musel trestní senát kvůli neúčasti prince opět odročit.  "Věc budeme muset řešit mezinárodním zatykačem," prohlásil soudce Petr Stutzig.

Podle Sáního advokáta Umara Switata by však k tak razantnímu kroku přistupovat neměl. "Je na místě, aby se soud pokusil obžalovanému ještě jednou předvolání doručit," řekl novinářům právník. Podle něj princ o konání odvolacího líčení pravděpodobně neví. Řízení by nicméně podle jeho názoru nemělo vůbec pokračovat, protože katarská justice Sáního stíhání zastavila.

Princ měl v Česku sex s mladistvými dívkami

Člen katarské královské rodiny Sání byl za sex s šestnácti nezletilými a mladistvými dívkami před pěti lety nepravomocně odsouzen i přesto, že tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec několik dní po podání obžaloby rozhodl o předání stíhání Sáního do Kataru.

Po příletu do své vlasti byl princ zatčen, strávil dva dny ve vězení a poté byl propuštěn na kauci. V roce 2007 prokurátor princovo stíhání zastavil.  Z překladu dokumentu, který právní krok katarské strany vysvětloval, vyplynulo, že tamější orgány vůbec nepodaly na Sáního obžalobu.

makmark ( 26. února 2014 20:40 )

Také se přidávám, aby se otevřely nevýhodné advokátní předražené smlouvy, které Němec uzavřel za stát jako ministr - pro svou vlastní firmu po skončení funkce. Evidentní střet zájmů jako prase. Proto TIHLE hulákají na Babiše, že je ON ve střetu, aby překryli jen ten svůj vlastní smrad.

qqqq ( 24. září 2010 10:22 )

Němce je potřeba zavřít za maření úředního výkonu ! ! !

vera51 ( 22. září 2010 21:22 )

a hlavně ty soudy taky zaplatit, Němec a spol.

aplach ( 22. září 2010 14:19 )

A nejezdí náhodou Němec do Kataru na dovolenou???

johana ( 22. září 2010 14:17 )

Přesně s tím jsem chtěla jít do diskuse. Němec by si to měl odsedět za něj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání