Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zuzana dostala 2,5 milionu! Od Paroubka?

Autor: Eva Pospíšilová - 
1. listopadu 2008
14:59

To je zvláštní! Předseda ČSSD Jiří Paroubek se snaží popřít zjištění Blesku, že právě on je záhadným kupcem 'panství' Zuzany Paroubkové v Horním Maxově.

Jenže Blesk má důkaz, že majitelka už dostala zálohu ve výši 2,5 milionu korun. (O kauze jsme vás informovali zde.)

Prodej chalupy Paroubkové a přilehlých pozemků v Horním Maxově o celkové rozloze 74 000 m2 potvrdil jeden ze sousedů. Když se pak Blesk zajímal o podrobnosti, lidé z Lidového domu, sídla ČSSD potvrdili, že to vše kupuje jejich šéf.

"Dá za to 7,5 milionu korun," shodli se. Paní Zuzana přitom měla odhad na 8,5 milionu. To ale není vše, co se Blesk dozvěděl. Získal důkaz o tom, že paní Zuzana už dostala 2,5 milionu korun. Kde je předseda ČSSD vzal, když jako poslanec měsíčně pobírá plat ve výši 61 400 Kč hrubého a k tomu mu náleží třicetitisícové náhrady...?

Paroubek se napřed k nákupu vůbec nechtěl znát. Ve čtvrtek, kdy jej Blesk oslovil poprvé, na dotazy vůbec nereagoval. "Dejte si obklad na hlavu a nevymýšlejte si. Vaše chiméry o údajné koupi chalupy jsou obludné," napsal pak včera v první SMS zprávě. Po upozornění na zaplacené miliony pak uvedl: "Žádnou zálohu jsem své bývalé manželce neposkytl. Nemám z čeho."

A hned nato se začal shánět po důkazu, jaký Blesk má... Vzhledem k tomu, že zmíněná částka 2,5 milionu korun už byla zaplacena, začíná prodej 'panství ' Paroubkové vyvolávat řadu otázek. Kdo onu sumu zaplatil, když ne Paroubek? A proč předseda ČSSD teď odmítá, že by roubenku i s pozemky kupoval, když i lidé z jeho nejbližšího okolí Blesku potvrdili: "Kupuje to všechno za 7,5 milionu korun."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa