Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Chcete se léčit u vyděrače? Voleman o místo nepřišel

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap, mivrk - 
21. února 2011
17:05

Zatímco vůdce odborů Engel si už ve vinohradské nemocnici neškrtne a může si to zamířit do vysněného Německa, jeho radikálnější kolega Voleman si může oddechnout. Jako chirurg bude ve vinohradské nemocnici operovat dál. A to i přesto, že ještě v předvečer dohody, která ukončila trucování části lékařů, je vybízel v pokračování protestů. Sám jít příkladem nehodlá a cestu na vysněný Západ si rozmyslel.

V mnoha směrech byl radikálnější než jeho odborářský kolega Engel. Ještě v předvečer podepsání dohody s ministrem Hegelem, která ukončila drama ve zdravotnictví, Miloš Voleman proti dohodě bouřil. "Zvažte pro a proti, zvažte riziko střetu, ale také možnost dosáhnout mnohem lepší dohody, či dokonce diktátu z naší strany," rozesílal dalším protestujícím  lékařům email, ve kterém je vyzýval k pokračování jejich trucování. Na rozdíl od kolegy Engela si může oddechnout. Cesta na "vysněný" Západ ho zřejmě mine.

O důvěru nepřišel

Zatímco s Engelem se nemocnice bez cavyků rozloučila a poslala ho na zaslouženou dovolenou, na předsedu odborové organizace ve vinohradské nemocnici Volemana nakonec nedošlo.

I jemu  hrozilo, že o místo chirurga ve vinohradské nemocni přijde. O jeho osudu se přes víkend jednalo. Vedení se ale nakonec rozhodlo, že ho přijme zpět i přes to, že podal výpověď a se svým zaměstnavatelem se chtěl rozloučit.

A výsledek je pozitivní. I na výzvu Engela, který převzal nechtěnou roli "mučedníka" jeho vlastníí revoluce, stahují ostatní lékaři své výpovědi a poslušně míří zpátky do státních nemocnic. O důvěru většina z nich nepřišla.

Aspoň mezi svými řediteli. Otázka je, jak na návrat lékařů, kteří kvůli svým platům neváhali hrozit smrtí pacientů, budou reagovat ti, kterých se jejich počínání nejvíce dotýkalo. Tedy samotní pacienti.

Jak jste na tom vy? Svěřili byste se do ruk chirurgu Volemanovi? Blesk.cz váš názor zajímá.


rezacek ( 28. února 2011 11:29 )

Vy nevíte, že krytyzovat je ve vyjmenovaných slovech?

rezacek ( 28. února 2011 11:27 )

Já myslím, že je třeba pokrYtYzovat Vaší učitelku češtiny. Naučila vás kulový.

rezacek ( 28. února 2011 11:26 )

... tak raději odtáhnu i se zlomenou nohou.

jozzinek ( 27. února 2011 13:21 )

Takže další vysokoškoláci celoživotně nestudují? Jenom lékaři? V dnešní době to musí snad každý. Co je na tom tak zvláštního? Kdo by nechtěl plat srovnatelný s EU? To by ten náš rozkradenej státeček na to musel mít. Děkujeme lékaři. že jste nás okradli. Co je státní kasa? Nejsou to snad naše peníze? Teď jste stejní tuneláři jako ti, na které pořád poukazujete. Jen způsob provedení byl poněkud odlišný, nehodný cti lékaře.

milesmiles ( 27. února 2011 09:06 )

MIZERNÉ PLATY UKLÍZEČKY BA JEŠTĚ HORŠÍ MAJÍ VYSOKOŠKOLÁCI S VELIKOU ODPOVĚDNOSTÍ A NOČNÍMI SLUŽBAMI A CELOŽIVOTNÍM SYSTÉMEM DOŠKOLOVÁNÍ. NEUŽÍVEJTE SLOVA VYDĚRAČI KONEČNĚ SE OZVALI TO CO DOSTALI JE STEJNĚ PAKATEL NA DNEŠNÍ CENY A INFLACI. DĚKUJEME LÉKAŘI !!!!!!!

Zobrazit celou diskusi