Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školačky srazil vlak, chtěly si udělat adrenalinovou fotku!

Ilustrační foto. Školačky nejspíš chtěly jen adrenalinovou fotku, skončilo to ale tragicky.
Ilustrační foto. Školačky nejspíš chtěly jen adrenalinovou fotku, skončilo to ale tragicky.  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: evak - 
22. května 2011
11:16

Vanessa H. (†13) a Nicole G. (†16) žily v Německém Memmingenu. Jako všechny dívky měly sny o tom, jak budou cestovat, jak prožijou první lásku a že vystudují. Jejich životy ale předčasně skončily, když se dívky rozhodly pro nebezpečnou zkoušku "odvahy". Vlak nemohl zabrzdit.

V pátek se dívky vydaly na nádraží. Policie zatím vyšetřuje, co je vedlo k tomu, aby se přiblížily na pár centimetrů k blížícímu se vlaku. Strojvedoucí (52) si jich prý ani nestihl všimnout.

Základní informace podal Vanessin kamarád Timothy (15). S děvčaty se dohodl že se sejdou na nádraží, ale když dorazil, našel jen dvě ležící dívky v kolejišti. "Vanessa měla roztržená záda, Nicole ještě dýchala. Lomcoval jsem s ní a řval: "Vzbuď se, vzbuď se!" Pak jsem zavolal záchranku," uvedl policii Timothy.

Nejsou svědci

Záchranná služba ale dorazila pozdě. Obě dívky podlehly svým zraněním na místě. Policie řekla, že zatím vyšetřují, jestli šlo o nehodu, sebevraždu, nebo zkoušku odvahy. K poslední zprávě se přiklánějí nejvíce, jelikož tak zněly získané informace. Potýkají se však s problémem, že nemají žádné svědky.

Jejich přátelé řekli deníku Bild, že děvčata chtěla zaslat do soutěže fotografii, jak přebíhají koleje před blížícím se vlakem. "Prostě to nezvládly," prohlásil jeden jejich kamarád. Lidé teď celé dny chodí a pokládají na místo květiny a zapalují svíčky. Před čtyřmi měsíci daly dívky na facebook společnou fotku, pod níž napsaly: "Cokoliv se stane, prožijeme spolu."

jtabp ( 22. května 2011 23:11 )

Tak to si je buď nepouštěla ven nebo můžeš býr ráda, že se jim nic nestalo... Neštěstí nechodí po horách..

matyldamatylda ( 22. května 2011 22:43 )

.nojo, pejsane, dnes jsou jiné priority...

crakazasecrak ( 22. května 2011 20:10 )

ale za děti zodpovídají rodiče ,aspon my jsme za svoje děti byli zodpovědní a nepotřebovaly se převádět,ale studovat aby z nich něco bylo a je!

matyldamatylda ( 22. května 2011 13:36 )

...jeden nešťastný strojvedoucí......

paja296 ( 22. května 2011 13:31 )

blbý holky,za život nestojí žádná soutěž natož kvůli fotce!a nemyslím si že by za to mohli rodiče v tomto případě

Zobrazit celou diskusi