Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO: Blázen vjel autem do železničního tunelu! Ujel 1700 metrů

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, jaj, lac - 
2. června 2011
10:17

Neskutečný hazard natočily kamery v železničním tunelu u Droužkovic na Chomutovsku. V neděli 29. května večer se dovnitř vypravila červená felicie a 1700 metrů dlouhý tunel projela celý! Řidiče zřejmě nikdy nenajdou, protože na kamerách není vidět ani on ani SPZ auta.

Červená felicie se vydala do tunelu v neděli v 19:47. Jedním párem kol jela po náspu a koncích pražců, druhým po betonovém chodníčku pro obsluhu tunelu. Řidič tunelem bez problémů projel, zčásti i díky dobré volbě času. Chvíli před tím tunelem projel osobní vlak od Lužné do Chomutova a další vlak v protisměru měl jet až za půl hodiny.

„Na policii jsme událost ohlásili. Náš člověk je na místě a zjišťuje podrobnosti,“ řekl ve čtvrtek mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla. „Mohlo dojít k obrovskému neštěstí,“ dodal s tím, že jde o ojedinělý případ. Podle chomutovské policejní mluvčí Marie Pivkové se policisté o případ začali zajímat v úterý. „Vyšetřujeme to jako obecné ohrožení. Zatím je pachatel neznámý,“ řekla.

Pokud by v tunelu kamery nebyly, nikdo by se o tomto bizarním případu nedozvěděl. Navíc je přítomnost kamer velice unikátní.  "Záznamy jsme předali Správě železniční dopravní cesty, ale ta to zřejmě policii nepředá. Není totiž čitelná poznávací značka auta," řekl mluvčí elektrotechnické společnosti AŽD Jiří Dlabaja. "Ten systém byl nastavený proto, aby zamezil krádežím a funguje prakticky na každého, kdo chce do tunelu vejít. S takovou zběsilostí, jako je vjezd auta, se ale prostě nepočítalo," dodal.

Do tunelu často přicházeli zloději barevných kovů, kvůli nim pak AŽD umístila na oba portály hlídací zařízení. To nyní sestává z kamer a infračervených závor. Pokud do tunelu někdo vstoupí, automatika ho vyzve k odchodu a po čase zavolá policii.

capitan_jorge ( 2. června 2011 12:29 )

byl volič ČSSD nebo komančů.

paja296 ( 2. června 2011 10:54 )

škoda že nejel nákladní vlak ,mohlo být o jednoho budoucího potenciálního vraha na silnici míň!!

rendyx111 ( 2. června 2011 10:53 )

kdyby ty kamery někdo sledoval,tak by už dávno byl chcenej,to by se v juesej nestalo

Zobrazit celou diskusi