Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Knut zemřel na chorobu mozku: Nechají ho vycpat?

Autor: INT, šim, pf - 
22. března 2011
15:46

Nejslavnější medvěd Knut zemřel zřejmě na mozkovou příhodu. Čtyřletý Knut uhynul náhle v sobotu v berlínské zoo. Podle německého deníku Bild bylo příčinou úmrtí onemocnění mozku. Knut byl miláčkem celého Německa. Dokonce se už objevily zvěsti o plánech nechat jeho slávu trvat věčně. Medvídka prý chtějí vycpat a vystavit s muzeu.

Za příčinu Knutovy smrti označili němečtí odborníci utopení. Knutovo náhlé zhroucení do vody způsobilo onemocnění mozku. V úterý to ukázaly výsledky pitvy. V pitevní zprávě se uvádí, že první výsledky pitvy ukazují na významné změny na mozku. Právě to by mohla být příčina Knutova úmrtí.

Fanoušci německého medvěda ale přišli s vlastní teorií. Za smrt nejoblíbenějšího člena berlínské zoo prý může její ředitel Bernard Blaszkiewitz (57). On podle fanoušků medvěda může za to, že ošetřovatelé nevěnovali zvířeti dostatečnou péči a tiše přihlíželi stresu, kterým Knut trpěl, když se ve společném výběhu stal terčem agrese od třech medvědích samic. Lední medvěd je v tomto věku totiž spíše samotářský.

Ředitel Blaszkiewitz se nechal slyšet, že si počká až na kompletní výsledky pitvy Knutova těla. Zahraniční servery informovaly o tom, že byl při ohledání Knuta přítomen také preparátor zvířat. Blaszkiewitz si totiž prý dokáže představit, že by vycpaného Knuta mohli umístit do berlínského muzea.

rebelado ( 23. března 2011 06:33 )

ha ha ha fakt vtipný jdi se se svým humorem vycpat

cocococo ( 23. března 2011 02:22 )

co se da delat?Ale jestli tam maji 3 agresivni medvedi buchty,tak at jim tam privezou nejakyho dospelyho samce z Labradoru.Ty jsou nejvetsi a nejvyzranejsi a taky by se nenechali jen tak buzerovat od "zenskejch".Na Labradoru maji ke zradlu houfy tulenu.Proto jsou nejvetsi.600kg ,zadna zvlastni vaha.

sydnicka ( 22. března 2011 21:22 )

ty nejsi medved.Ty jsi osel a to velky

rebelado ( 22. března 2011 18:00 )

už mu nedají pokoj! To chce zoo v berlíně na něm vydělávat i po jeho smrti?! jsem hluboce rozčarován

paja296 ( 22. března 2011 17:19 )

pro jednoho medvěda tolik povyku

Zobrazit celou diskusi