Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kaddáfí zcvokl: Bude vládnout světu, zemře jako mučedník!

Autor: ap - 
22. února 2011
18:54

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí je svými výroky proslaven. Ve chvíli, kdy se občané jeho Libye bouří a on proti nim nasazuje zahraniční žoldáky, se však zdá, že se definitivně zbláznil. Aspoň se tak zdá podle jeho posledních projevů. Kaddáfí v něm blouznil o tom, že povede celý svět do revoluce.

Občané Libye umírají po stovkách. Bojují proti diktátoru Kaddáfímu. Ten na ně musí posílat zahraniční žoldáky, protože i libyjská armáda přechází na stranu vzbouřenců. Libyjští diplomaté hromadně na ambasádách vypovídají věrnost Kaddáfímu a hlásí se k povstání. Kaddáfí však zřejmě vůbec nepochopil situaci a v posledním projevu blouznil o světové revoluci, kterou povede.

Kaddáfího bláboly

Z nepokojů obvinil cizince. "To je moje země a země mých bratří,“ křičel v projevu vůdce, který se drží u moci už 42 let. "Libye se nikdy nevzdá. Nemáme žádnou moc kromě moci bránit svou zemi," stylizoval se do role vlastence.

Na protestující demonstranty přitom posílá zahraniční žoldáky. Rezignovat nemíní. "Jsem revoluční vůdce, nemůžu odejít," prohlásil. Libye prý pod jeho vedením povede severoafrické země i Ameriku a celý svět.

Všichni k nám vzhlížejí

„Všechny africké národy vzhlížejí k Libyi, všichni světoví vůdci vzhlížejí k Libyi. Protestující slouží ďáblu, chtějí vás ponížit," "skromně" vyhlašoval. A pro své věrné měl dobrou zvěst. Jeho země prý porazí Itálii i USA a povede celý svět v revoluci. "Vítězství přijde zítra," křičel Kaddáfí.

A kdyby se jeho proroctví náhodou nevyplnilo? Ze země prý muž, který se podle některých spekulací skrývá ve Venezuele, neuteče. "Nikdy nemohu opustit svou zemi, v případě porážky zemřu jako mučedník," řekl doslova. Aspoň s poslední větou by jistě miliony Libyjců rády souhlasily.

golf33 ( 23. února 2011 14:03 )

Další, co leze vražedným komunistům do pr.dele? Tak si vem mazlavé mýdlo a vlez tam ještě hlouběji, blbečku rudý

jakub-moravec ( 23. února 2011 06:50 )

chce porazit Ameriku a celý svět, je nyní vhodná příležitost pro Ameriku, udělat v Libyi druhý Irák. Tam do Iráku také šli Američané za účelem uchvátit Husseina a pak byla válka oficiálně pro Ameriku prohlášena za ukončenou. Ale přišla pak malá změna, že by tam Amerika v Iráku mohla ještě krátce zůstat, aby tam byla uvedena vchod svobodná vláda, to se však Americe nepovedlo, vlivem muslimů-teroristů a potom začala neplánovaná válka proti těm teroristům. A že se jiným zemím vůbec nechtělo pomáhat Americe v této válce a Němci a Francie úplně odmítli tam poslat nějaké vojáky. Je zajímavé, že Amerika pomohla Německu se postavit na nohy po II.svět.válce, ale Německo odmítlo pomoci Americe v této složité záležitosti s teroristy. Takhle to skutečně bylo a mnoho lidí u nás v Česku nenávidí Ameriku z důvodu,že Amerika okupuje Irák. Nyní to samé by se Amerika mohla pokusit i v Libyi, nejdříve odstranit tyrana Kaddafího a pak pomoci Libyi aby byla svobodná tak, jak si to ti demonstranti přejí. Amerika nedělá války pro legraci, ale v každé válce Amerika vždy chtěla té určité zemi pomoct. A pomohla i nám porazit Hitlera, na to už my Češi dávno zapomněli.

jakub-moravec ( 23. února 2011 06:14 )

musíte si připravit svoji pipinku na příchod černých jitrniček i jelítků

jakub-moravec ( 23. února 2011 06:07 )

Bravo pane Golf, dávám vám sto bodů za tento článek.

golf33 ( 22. února 2011 22:39 )

Ty komunistické ho.vado, jdi se oblizovat s rudýma ku.rvama typu Husák, na to se hodíš. Který komunistický zm.rd mu dal řád bíleho lva s řetězem? Komunistické svi.ně. Tak se jdi oběsit taky, bolševiku zkur.vený

Zobrazit celou diskusi