Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bez Zuzky se nevrátím, vzkázal Kostelný z Moskvy

První foto Zuzany Fialové z moskevské nemocnici, kde skončila poté, co byla zraněna při atentátu na letišti Demodědovo
 (Autor: Reprofoto RIA Novosti)
Autor: ČTK, INT, šim - 
31. ledna 2011
11:02

Slovenští herci Ľuboš Kostelný (29) a Zuzana Fialová (36), kteří minulý týden přežili bombový atentát na moskevském letišti Domodědovo, stále zůstávají v Rusku. Kostelný, kterého už z nemocnice propustili, se nechal slyšet, že se bez Fialové domů nevrátí. Ta stále leží po vyoperování šrapnelu zpod žeber v jedné z moskevských nemocnic.

Oba herci utrpěli zásah střepinami z bomby, kterou odpálil sebevražedný atentátník v příletové hale moskevského letiště minulé pondělí. Při útoku na místě zemřelo 35 lidí. Hned po atentátu byla do 64. moskevské nemocnice odvezena pouze Fialová, v úterý tam musel být odvezen také Kostelný, protože také jemu uvízl v těle šrapnel.

Toho ale na rozdíl od jeho kolegyně už v pátek propustili. Přesto nadále zůstává i se svou sestrou Alexandrou, s níž chtěli v ruské metropoli oslavit její narozeniny, ve Slovenském domě v Moskvě. „Kdyby to šlo, už bych byl nejraději doma,“ svěřil se Kostelný slovenskému deníku Plus jeden deň. Spolu se sestrou se však rozhodli počkat na Fialovou.

V nemocnici byli oba i v sobotu. „Je tu spoustu papírování,“ postěžoval si Kostelný, který sobotní večer strávil se sestrou návštěvou divadla. V neděli je pak pracovníci Slovenského domu vzali na prohlídku Rudého náměstí.

Podle deníku Kostelný však stále vypadá unaveně. Mohou za to však zřejmě dávky antibiotik, které mu lékaři naordinovali.

jeden ( 31. ledna 2011 14:09 )

Nebud na seba taka tvrda.

petrify ( 31. ledna 2011 11:27 )

a brzký návrat domů ...

Zobrazit celou diskusi