Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Měl dítě a chystal svatbu, ale zabila ho bomba v Moskvě

Autor: oj, INT, Kjos - 
26. ledna 2011
11:43

Doma na něj čekala snoubenka a šestiměsíční miminko. Svatbu plánovali na duben. Brit Gordon Campbell Cousland (39) se už domů nevrátí. Je jednou z pětatřiceti obětí teroristického útoku na moskveském letišti Domodědovo. V Moskvě byl na služební cestě.

Chvíli před výbuchem bomby, na moskevském letišti Domodědovo přistály dva lety z londýnského letiště Heathrow. V jednom z nic seděl i Gordon. V momentě výbuchu, který zabil 35 lidí a dalších 170 zranil, stál v bezprostřední blízkosti sebevražedného atentátníka.

Když rodina slyšela v rádiu zprávu o bombovém útoku v Moskvě, obávali se, že by mohl být ohrožený i Gordon. "Zkoušeli jsme se ho dovolat, ale nešlo to. Vždycky dával zprávu, když doletěl. V pondělí se ale neozval," svěřil se jeho bratr Robin. "Když začal být večer a pořád jsme o něm nic neslyšeli, začali jsme se obávat nejhoršího," řekl.

Rodina byla zprávou šokována. "Zrovna se zasnoubili, svatbu plánovali na konec dubna," uvedl bratr Robin pro BBC.

Gordon pracoval v Londýně pro IT společnost CACI jako konzultant. Kvůli práci hodně cestoval, byl vždy připraven kamkoliv vyrazit. Smrt zasáhla i jeho kolegy. "Měl neuvěřitelnou energii a spoustu entuziazmu na vytváření projektů pro své klienty. Pomáhal nám rozjet evropský byznys. Bude nám všem moc chybět," řekli zaměstnanci firmy. "Jsme hluboce zasaženi smrtí respektovaného kolegy a kamaráda," dodal mluvčí společnosti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi