Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Továrna na plasty hoří třetí den, přivolán speciální tým!

Autor: Slávka Červená, evak - 
10. dubna 2011
09:05

NOVÉ FOTO - Továrnu na plasty v Chropyni zachvátil požár již v pátek, přesto se stále hasičům nedaří oheň uhasit. Podařilo se jim zabránit rozšiřování plamenů, k ohniskům se ale stále nemohou dostat. Byl tedy povolán speciální hasičský tým s těžkou technikou.

K večeru kolem 20. hodiny se podařilo hasičům částečně uhasit plameny. Zaměřili se nyní jen na dva úseky rozlehlého areálu. Stále však bojují se skrytými ohnisky, jejichž likvidace přes neprostupnou bariéru není možná.

"Velitel zásahu povolal na místo hasiče-specialisty z útvaru Hlučín se speciální těžkou technikou. V neděli ráno provedl útvar průzkum odborně vše zkonzultoval s velitelem. V 10,00 přijede těžká technika. Ta pomůže prorazit neprostupnou bariéru zřícených budov, kde stále hoří jádro plné plastů," informoval mluvčí hasičů Ivo Mitáček dopoledne.

Nyní už byla sbourána jedna zeď. A hasiči se pomalu dostávají k ohniskům.

Vrtulník stažen

Obyvatelé v neděli poprvé neuvidí nad požárem létat vrtulník, který byl ze zásahu stažen. Za jeho pomoci se hasiči snažili dostat plameny pod kontrolu dva dny.

Krizový štáb na jednání rozhodl, že evakuace i nadále trvá. "Uvědomujeme si, že zítra začíná nový pracovní týden a lidé potřebují jít domů, ale jakmile teď technika hrábne do požářiště, tak se oheň znovu rozhoří a dojde k výparům nebezpečných zplodin," konstatoval Mitáček. O dalším osudu evakuovaných rozhodne krizový štáb na jednání ve 14 hodin.

fouk.si ( 10. dubna 2011 13:43 )

se Blesk probudil a chemička zmizela - toto trvalo

drazor ( 10. dubna 2011 13:31 )

Chudáci tři dny vám trvalo než zmizely nadpisy ,,Chemička,, a byly nahrazeny ,,Továrna na plasty,,.Zde je přímo vidět z jakou rychlostí,přesností a solidností dokážete psát.Kampak se poděla novinářská profesionalita,no asi do .......

panikekulova ( 10. dubna 2011 11:31 )

píše do Blesku ???? Když nevíte o čem píšete tak raději nic nepište - chudáci.Technoplast není chemička!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nakopat vám *** málo....

drazor ( 10. dubna 2011 09:49 )

Vy ČUURACI Z BLESKU TOTO NENÍ CHEMIČKA,vaše demence je přímo unikátní!!!! Toho kokoota kdo to napsal bych nakopal do prddele a vyrazil na hodinu!!!

fouk.si ( 10. dubna 2011 09:22 )

Není to žádná chemička pisálci hloupí

Zobrazit celou diskusi