Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Namol opilou zástupkyni řeší ministr spravedlnosti

Evě Růžičkové hrozí, že přijde o funkci.
Evě Růžičkové hrozí, že přijde o funkci.  (Autor: TV Prima)
Autor: js, ČTK - 
11. února 2011
11:03

Státní zástupkyni Evu Růžičkovou (48) chtějí odvolat z funkce! V pracovní době si totiž odskočila do pár metrů vzdálené restaurace, kde si umixovala koktejl z litru červeného vína a panáků vodky. Celou aféru už řeší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil!

Eva Růžičková se o polední pauze opila tak, že tancovala na stole a přivolaným strážníkům vynadala do blbečků. Skončila na 12 hodin v policejní cele. „Ze strany kolegyně došlo k závažnému porušení pracovněprávních povinností,“ sdělil krajský státní zástupce Martin Staněk.

Zastupitelství po ministrovi požaduje, aby byla Růžičková zproštěna funkce až do pravomocného skončení kárného řízení, které povede Nejvyšší správní soud v Brně. Eva Růžičková je nyní na dovolené.

K obědu si dala několik panáků a láhev červeného. „Poté tančila na stole a byla do toho tak zabraná, že si zapomněla odskočit na záchod. A nakonec odmítla zaplatit,“ řekl Blesku jeden z tehdy přítomných číšníků.

Personál zavolal městskou policii. Strážníky po jejich příjezdu hned začala urážet. Blbci, blbečci a dokonce je napadla. „Nevíte, s kým máte čest, mám titul, vy asi nevíte, že jsem státní zástupkyně,“ vykřikovala. Strážníci zavolali státní policii. „Podnapilá byla převezena na služebnu, kde byla umístěna do policejní cely, protože byla agresivní,“ řekla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Pro opilého Slezáčka měla pochopení

Eva Růžičková zastupovala stát například v případu Bořka Slezáčka, který pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu. Pro obžalovaného s více než 1,2 promile alkoholu měla nejspíše pochopení. Požadovala pro něj trest na dolní hranici zákonné sazby. Slezáček tak v půlce ledna vyfasoval dvouletou podmínku a zákaz řízení vozidel na dva roky.

olesja ( 11. února 2011 12:18 )

Co na tom vůbec řeší. Je to jasný vyhazov.

joel ( 11. února 2011 11:49 )

"byla do toho tak zabrana, ze si zapomnela odskocit i na zachod" Takze ta kunda ozrala se normalne pochcala? To je sííííla

Zobrazit celou diskusi