Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mají jarní prázdniny, tak se šli opít

Ilustrační foto. Mladiství často využívají volno k pití alkoholu
Ilustrační foto. Mladiství často využívají volno k pití alkoholu  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, evak - 
12. února 2011
14:45

Školákům a studentům středních škol začalo období jarních prázdnin. Mnozí čas volna využívají k tomu, aby si vyrazili do hospůdky či na diskotéku. Kolu tam ale rozhodně nepijí. Tento pátek měli naposled školu žáci ve Zlínském kraji. Policisté si proto naplánovali kontrolní akci. A jak dopadli? Přistihli 15 podnapilých mladistvých!

Policisté přistihli při kontrolní akci v noci na sobotu na Vsetínsku 15 opilých mladistvých. Byla mezi nimi i šestnáctiletá dívka, které naměřili 1,76 promile alkoholu. Na kontrolu diskoték a restaurací ve Vsetíně a okolí vyrazily dvě desítky policistů a strážníků. Důvodem byly i začínající jarní prázdniny ve Zlínském kraji. V sobotu to potvrdila mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Dívce naměřili 1,76 promile

Strážci zákona kontrolovali dvě vsetínské diskotéky a dalších 15 restauračních zařízení ve Vsetíně, Janové, Hovězí, Ústí, Liptálu a Lhotě. "Velmi překvapeni byli strážníci městské policie, když při přecházení z jedné restaurace do druhé zahlédli krátce po 22:00 v centru Vsetína skupinku mladých lidí, kde se potácela jedna velmi opilá dívka. Provedli u ní dechovou zkoušku. Šestnáctiletá dívenka ze Vsetína měla v dechu 1,76 promile alkoholu," uvedla mluvčí. Doplnila, že dceru si poté vyzvedli rodiče na policii.

Pod vlivem alkoholu během preventivní akce přistihli policisté dalších 14 mladistvých, nejvíce jich bylo na diskotékách. V jednom případě za podání alkoholu mládeži uložili blokovou pokutu. Zbylé přestupky předají příslušnému městskému úřadu do správního řízení a budou o nich informovat oddělení sociální péče o dítě.

pgga ( 13. února 2011 06:05 )

Zpite deti ve veku 14-15 let v hospode? Deti byli v pubertalnim veku a zkusi "vse" co jim bude dovoleno.Vinu ma majitel hospody,policajti a HLAVNE rodice.Hm...kdyz prijde dite v tomto veku domu opile....neco se s tim musi "delat".

palko1961 ( 12. února 2011 17:09 )

proc se ta dnesni mladez bavi pouze chlastanim a uzivanim vselijakych drog. My v jejich letech jsme stale nejak sportovaly{hraly fotbal, hokej, behaly apod}. Nic potom nevydrzi, ofoukne je vitr a hned jsou nemocni. A to prosim ! jsou treba budouci piloti kteri budou letat do vzdalenych galaxii a na jine planety a budou umet tak maximalne ozrat mimozemstany.

arew ( 12. února 2011 15:37 )

ti to naprosto neřeší!! Byl jsem svědkem, když v hospodě na Vsetíně byli totálně zpité FAKT DĚCKA - mohli mít 14 - 15 roků a nic se nedělo. Přijeli se tam podívat a koukli do dveří, ani nepřešli práh a odešli. Na Vsetíně vidíte policajty ve dvojičkách na hlídkách DOPOLEDNE!! Nehlídají nic!! Asi není Vsetín jediný..

Zobrazit celou diskusi