Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Moje volvo vezlo z Ukrajiny BUK! Klíčové svědectví majitele tahače

Autor: šim - 
4. srpna 2014
15:21

Je to jediné bílé volvo v doněcké oblasti a je moje, tvrdí ukrajinský dopravce, který se ze strachu o život bojí zveřejnit své jméno. Tvrdí, že právě na jeho autě odváželi pro-ruští separatisté systém BUK, který pravděpodobně sestřelil malajsijský boeing.

Muž, o němž se mluví pouze jako o Vasilovi, tvrdí, že separatisté ho donutili vydat jim auto devět dní před sestřelením letadla. Jeho svědectví přinesla lotyšská zpravodajská stránka.

Video, na kterém je vidět kamion se systémem BUK na návěsu, vzniklo brzy ráno den po sestřelení letounu. Letadlo bylo sestřeleno 17. července. Kamion míří z Krasnodonu směrem k ruským hranicím.

Vasil si je jistý, že je to právě jeho kamion, protože má unikátní kabinu řidiče. Garáž, z níž separatisté kamion odvezli, prý patří povstalcům a Vasil s kolegy pro ně musí pracovat. Odmítl však prozradit, kde se garáže nacházejí. Už tak se bojí o svůj život. Separatisté by ho totiž mohli zlikvidovat. On je zřejmě jedna z mála osob, která by mohla separatisty identifikovat a usvědčit je tak ze sestřelení letadla.

„Svědectví této osoby je mimořádně důležité. Už je jasné, že protiletadlový systém, který sestřelil letadlo s civilisty, byl v rukách teroristů podporujících Kreml,“ uvedla tisková agentura.

Zatímco na vyšetřování tragédie pracuje mezinárodní tým odborníků, kterou jim však neustále maří neutěšená bezpečnostní situace, ruská armáda se připravuje u hranic s Ukrajinou na vojenské cvinění. Do oblasti poslala stovku vrtulníků a po železnici dopravuje vojenská auta a další vybavení.

Video Krvavý letecký týden! Za 7 dní zemřelo už 461 lidí! - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

fotrpjotr ( 12. září 2014 05:16 )

To byl ten BUK,jak ho použili ukrajinci na setřelení malajského letadla?

suov ( 29. srpna 2014 15:10 )

Kolik ti zaplatili za takové pitomé svědectví? Kur.a, to není možné naprosta většina občanů dobře ví, že všechno způsobilí zasra,i amíci, ale západ i když do toho nemá co kecat, bude přesvědčovat, že to způsobilí Rusi, co se serete do Evropy, vy šmej.i, máme vás plné zuby, starejte se abyste splatilí dluhy, a nerozbíjejte státy v Evropě, děláte si co chcete, tak tady musí Rusové zastavit vaši rozpínavost, abyste ovládli svět, Putin to nedovolí, Obamo, tebe budou jednou soudit,,,

1nostradamus1 ( 7. srpna 2014 20:03 )

rada pre lídra úderky a la kobyla: Liečba Britskí vedci zistili, že presvedčiť konšpirátorov argumentáciou je takmer nemožné. Je to asi ako naučiť jesť opicu príborom. Chce to strašne veľa času a aj keď sa to podarí, tak to funguje iba chvíľu a keď na opicu nedávate pozor, tak ten príbor po čase aj tak odloží, banán hodí o zem podupe po ňom, oští ho, vzniknutú hmotu rozotrie po dlážke a zje banánovú šupku. Lebo je to tak pre ňu jednoducho prirodzenejšie. Ak to však napriek tomu skúsite, väčšinou narazíte na toto: - podpora rôznymi autoritami, ako: to je predsa už dávno známe, že... / je veľa odborníkov, ktorí to tvrdia... alebo mám kamárata, ktorý má kamaráta a ten tam bol - tvrdenie, že niektoré konšpiračné teórie sa v minulosti ukázali ako pravdivé, čo má asi vyvolať dojem, že nakoniec budú pravdivé všetky, alebo čo... - obvinenia zo zaujatosti / brainwashu mainstreamovými médiami - „chalan, ty si dobre mimo" Môžete sa pokúsiť konšpirátorov ignorovať a tvrdiť, že vám je to jedno. Tým ale riskujete, že to pochopia ako výzvu na šírenie svojej „pravdy", lebo ako vám kurva môže byť jedno, že nám zatajujú, že Mesiac je hologram???

marais ( 7. srpna 2014 11:38 )

Stále se nemohu zbavit dojmu, že letadlo sestřelili Ukrajinci omylem! MOžná terčem mělo být letadlo s Putinem, když se domnívali že přistane třeba v Soči.

marais ( 7. srpna 2014 11:33 )

Zajimavé a proč jako tahač míří do Ruska? To rozum nebere... i kdyby ho odpálili protikyjevští vzbouřenci, tak je to pořád vina Ukrajiny!!!!!!!!!!!stále nikde nevidím chybu Ruska! Proč navigovali letadlo nad bojovou zonu???? Proč neřekne Ukrajina pravdu?

Zobrazit celou diskusi