Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Festival Trutnoff letos nebude. Nahradí ho výrazně menší Zahradní slavnost

Autor: ČTK, Mii - 
13. dubna 2017
14:15

Festival Trutnoff Open Air Festival, který se tradičně konal v areálu Bojiště v Trutnově, letos nahradí komorní setkání nazvané Zahradní slavnost. Konat by se měla od 17. do 20. srpna, místo konání ještě pořadatelé neoznámili. Ve svém čtvrtečním vydání pro Královéhradecký kraj o tom informuje Mladá fronta Dnes (MfD).

„V tuto chvíli se ještě rozhodujeme mezi třemi místy, ale naše cesty směřují pod hory. Bude se (to) nejspíš stejně jako v roce 1990 konat na pozemcích jednoho z pořadatelů a na dalších pronajatých soukromých loukách,“ řekl deníku zakladatel trutnovského festivalu Martin Věchet.

Na slavnosti mají vystoupit české kapely, například Visací zámek a Mňága a Žďorp. „Nebude jich ale tolik, záleží i na zájmu a vůli hostů. Půjde o polooficiální setkání a hlavně o české kapely. I vstupné by mělo být oproti minulým rokům nižší,“ dodal Věchet.

Podle některých festival Trutnoff končí kvůli dluhům, uvádí MfD. Věchet uvádí, že prodělek z minulých let se podařilo vyřešit například s pomocí podnikatelů Zdeňka Bakaly a Karla Janečka. Věchet vede dlouholeté spory s trutnovskou radnicí a na možnost ukončení pořádání festivalu v areálu Bojiště upozorňoval již v minulosti. Věchet nyní říká, že o dalším pokračování a podobě festivalu rozhodnou návštěvníci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi