Kromě českého týmu představí své světelné dílo také Rakušané, Němci, Španělé a Švýcaři společně s Číňany. „Lidé se na přehradu mohou za světelnou show vypravit tři červnové soboty a dvě středy,“ řekl dnes za pořadatele ředitel společnosti Snip&Co Jiří Morávek. Festival Ignis Brunensis bude letos podvacáté.

První nesoutěžní ohňostroj se uskuteční jako v minulých letech na Špilberku, a to už v pátek 26. května. Soutěžní ohňostroje začínají 3. června a skončí 17. června. Na Špilberku se uskuteční i závěrečný ohňostroj v sobotu 24. června. Všechny začínají po setmění ve 22:30 hodin.

„Brněnský festival se množstvím show zařadí mezi největší ohňostrojné akce v Evropě i ve světě, jako jsou v Cannes, Montrealu, Hannoveru či na Macau,“ řekl Morávek.

Divácká místa budou volně přístupná jako obvykle, vstupenky pro speciálně připravenou tribunu půjdou do prodeje od 5. dubna. Všechny ohňostroje půjde za příznivého počasí zhlédnout i z balonu při nočních vyhlídkových letech.

Soutěžní ohňostroje potrvají zhruba 17 minut, nesoutěžní 12 minut. Všechny soutěžní mají povinný úvod se závaznou hudbou, letos je to Bugatti step od Jaroslava Ježka.

Před každým ohňostrojem na přehradě bude možné navštívit nad Rakoveckou pláží hudební festival RegioJet Music Fest, kde se představí kapely či zpěváci jako Tata Bojs, Lenny či Anna K. Vstup bude zdarma a začátek bude v odpoledních hodinách. Program k jubilejnímu ročníku připravila i brněnská hvězdárna. Představení Nebe v plamenech představí historii i současnost ohňostrojů.

Video: Podívejte se, jak vypadal festival v roce 2012.

Video
Video se připravuje ...

Ohňostroj Lidská hra odpálili z Brněnské přehrady. Ondřej Požár