Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Známe adresu, kam psát Ježíškovi. Loni přišlo 80 tisíc dopisů

Autor: ČTK - 
1. prosince 2015
11:48

Pošta na Božím Daru dnes začala s razítkováním Ježíškovy pošty. Desítky tisíc dopisů označí pracovníci infocentra příležitostným razítkem s motivem Ježíška a nápisem Boží Dar. Do 23. prosince je budou rozesílat do několika zemí po celém světě.

Příležitostné razítko má tradici od roku 1994, autorkou jeho letošní podoby je Anna Khunová. Loni odešlo z Božího Daru 385 kilogramů pošty, řekl ČTK Marek Smitka z božídarského infocentra.

„Během celého roku se nám ve schránkách nashromáždilo asi 30 kilogramů dopisů. Dnes dorazily ještě asi tři kila. V infocentru pracujeme celkem čtyři, s razítkováním nám ale budou příležitostně vypomáhat také pracovníci rozhledny,“ uvedl Smitka.

V minulosti podle něj z Ježíškovy pošty odešlo i přes 500 kilogramů dopisů, v posledních letech jich mírně ubylo. Loni z Božího Daru odešlo přes 79 000 dopisů.

Pohledy, dopisy a přání pro své blízké mohou lidé na Boží Dar celoročně zasílat poštou na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62 nebo vložit do speciální Ježíškovy schránky. Všechny zásilky určené k orazítkování musí být opatřené cílovou adresou a známkou odpovídající skutečnému poštovnému do místa určení.

Většina Ježíškovy pošty míří do České republiky, loni ale byly dopisy adresovány i do Číny, Japonska, Austrálie, Nového Zélandu, Německa, Slovenska, Kanady nebo USA.

Božídarské infocentrum je partnerem České pošty a vedle tradiční vánoční pošty zajišťuje i běžné poštovní služby.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi