Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výstava bezdomovců. Ve Zlínském divadle představí jejich portréty Jindřich Štreit

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
14. října 2015
14:43

Zlínské divadlo vystaví snímky Jindřicha Štreita. Část fotografií vznikla ve spolupráci s Charitou svaté Anežky v Otrokovicích na Zlínsku. Fotograf Štreit s terénním pracovníkem procházel vyloučené lokality ve Zlíně a Otrokovicích a fotil lidi bez domova, řekl dnes ČTK zástupce ředitele otrokovické charity Jiří Vlček. Výstava nazvaná Domov (bez) domova začne v divadle 24. října.

Snímky podle Vlčka nezachycují lidi bez domova jen v situacích, v nichž jsou obvykle prezentováni, tedy na nádražích, u supermarketů či s alkoholem. "Jsou to lidé žijící svůj život, i když v jiných než běžných podmínkách," podotkl Vlček.

Šlo o první spolupráci otrokovické charity se známým fotografem, focení se uskutečnilo letos v létě. "Co mě ihned překvapilo a udivilo, byly zkušenosti pana Štreita s cílovou skupinou, jak dokázal i přes počáteční nezájem některých klientů v nich postupně vyvolat určitý zájem a ochotu spolupracovat, pózovat," uvedl terénní pracovník Jakub Vítek. Charita nyní může Štreitovy snímky použít při propagaci své činnosti. Její azylový dům Samaritán letos slaví 20 let své existence.

Výstavu v divadle Štreit doplnil fotografiemi, které vytvořil pro Armádu spásy. Výstava potrvá do 15. listopadu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi