Kamil stojí u výstupu z metra Dejvická směrem na Suchdol každý den zhruba od 17 hodin do půlnoci. K wi-fi se můžete připojit bez hesla, o nabíječku na mobil ho stačí požádat.

Dosah wi-fi je tak 15 až 20 metrů. Když je člověk připojený sám, nepozná rozdíl od surfování doma. Pokud bude připojeno 10 lidí, je to tak na to přečíst si e-mail,“ řekl v pořadu Blesk TV Selfie z Prahy spoluzakladatel Wifi4Life Václav Hovorka.

Kamila si vybrali proto, že v Dejvicích je stálice. Bezdomovcem se stal před 35 lety. „Lidé ho mají rádi, povídá si s nimi. Bydlí na ubytovně a my mu jako odměnu platíme každý den zhruba třetinu jeho nájmu,“ říká Hovorka.

Spolek teď získává peníze přes portál Indiegogo, aby do projektu mohli zapojit i další bezdomovce po Praze. Zatím vybrali přes 10 tisíc korun z požadovaných 150 tisíc.

Nápadem se zakladatelé Wifi4Life inspirovali v Kanadě. „Když se můj kolega Luboš procházel ve Vancouveru, viděl bezdomovce a zároveň nemohl po celém městě najít wi-fi, tak si prostě řekl, proč tyto dva problémy nespojit tímto způsobem,“ vzpomíná Hovorka.

A Kamil má radost, že může pomáhat. „Nabídku jsem přijal, protože rád pomůžu rozjet něco smysluplného. Byl bych rád, kdyby se to ujalo,“ sdělil Kamil, kterého poznáte i podle černého trika s nápisem Free wi-fi charity.

Nejen reportáž o Kamilovi najdete v aktuálním díle pořadu Selfie z Prahy. Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Bezdomovec jako chodící wi-fi! Dlažební Kobra 11 a nejdražší cyklostezka s dírou Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček