Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Protitankový granát zasáhl náklaďák: V Doněcku prý zahynulo 35 povstalců!

Proruští separatisté v Doněcku
Proruští separatisté v Doněcku  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
27. května 2014
07:35

Nejméně 35 povstalců prý zahynulo v Doněcku na východě Ukrajiny poté, co ukrajinští vojáci zasáhli protitankovým granátem nákladní vůz. Měl údajně převážet raněné po bojích, které se strhly poté, co se proruští separatisté pokusili ovládnout mezinárodní letiště. Podle listu Ukrajinska pravda ukrajinská armáda při bojích v Doněcku zlikvidovala více než 100 rebelů!

"V Doněcku zasáhli protitankovým granátem nákladní vůz, který raněné z letiště převážel pod vlajkou lékařské pomoci. Podle předběžných údajů je 35 mrtvých a 15 raněných," citovala agentura Interfax vůdce povstalecké Doněcké lidové republiky Pavla Gubareva. Podle jeho slov vládní jednotky střílejí z minometů "po všem, co se hýbe", což si vyžádalo "masové oběti mezi civilisty".

Agentura ITAR-TASS upozornila, že Gubarovova tvrzení zatím nepotvrdily jiné zdroje. Podle agentury Interfax-Ukrajina však bylo do doněckých nemocnic převezeno během pondělka nejméně 15 zraněných. Údaje o počtu mrtvých nejsou dosud k dispozici. "Počet mrtvých bude znám poté, co je dopraví do márnic," uvedly místní úřady.

Srážky v Doněcku vypukly poté, co se separatisté v pondělí ráno pokusili ovládnout místní mezinárodní letiště, kontrolované dosud ukrajinskou armádou. Ta do bojů posléze nasadila i letectvo. Boje se rozšířily do okolí železničního nádraží. Situace zůstává nepřehledná a doněcký starosta vyzval obyvatele, aby raději neopouštěli své domovy.

cid2000 ( 28. května 2014 19:06 )

Bohužel, tuhle hrůzu na Ukrajině vyvolalo USA podporou nacistů,banderovců.Před 3 měsícema tam byl klid.Teď už se rozjela mašinérie na obou stranách,jak banderovců.nacistů a Pravého sektoru,tak i proruských povstalců.To vyhovuje teď jak USA tak i Rusku.Černého Petra vyhraje EU slavnostně.Kníže,Zeman,Stropnický,Zaorálek a Štětina si mohou zatleskat.Gratuluji jim.Ještě,že vše zaštiťuje Česká pravdivá demokratická Tv ČT24.

olkl ( 28. května 2014 07:50 )

OK, tak to máme 1 debil pepatiso x 0 = zase jen 0 ...2 debilové x 0 = O...atd Spokojen?

czrus ( 27. května 2014 20:32 )

Tobe BLESK LZE ! PROTOZE ma plat od USA ! teroriste na Ukraine to sou POVSTANCI CO JDU PROTI vlady fasistu co tet v Kieve tam sou vsechni kostjata USA demokratii ! povstanci maji moderni zbrani od Russka a provadi likvidaci fasistu ! ale ten kamion vertulniki fasistu zniceli raketama !

czrus ( 27. května 2014 20:10 )

JAJCENJUCH zek ze Ukraina dava na soud Russiju , problema PLIN !

czrus ( 27. května 2014 19:51 )

Putinovo ultimátum ! http://www.zvedavec.org/komentare/2014/05/5988-putinovo-ultimatum.htm

Zobrazit celou diskusi