Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Klid zbraní? Ve Slavjansku se bojuje! Pět lidí mrtvých a další zranění

Autor: ČTK, tpk - 
20. dubna 2014
08:45

Neznámí ozbrojenci napadli stanoviště separatistů, začali střílet bez varování ihned po tom, co vystoupili z aut. Dva z nich byli zabiti, ale zároveň se jim podařilo zabít tři proruské separatisty. Na místě jsou i další zranění, z toho jeden v kritickém stavu.

Při útoku neznámých ozbrojenců na kontrolní stanoviště proruských separatistů u ukrajinského města Slavjansk zemřelo pět lidí. Oznámila to dnes ruská státní televize Rossija 24 s odvoláním na svého zpravodaje v oblasti.

Není ale jasné, kdo za útokem mohl stát. Podle ruské televizní stanice jsou třemi mrtvými proruští separatisté, kteří nyní město Slavjansk na východě Ukrajiny kontrolují. Dva mrtví jsou členy skupiny, která kontrolní stanoviště napadla.

Ke stanovišti na severu města údajně přijelo několik automobilů, ze kterých útočníci začali střílet. Kromě pěti obětí se ještě jeden další muž nachází s těžkými zraněnými v nemocnici, uvedla agentura Interfax. Ozbrojení separatisté obsadili v uplynulých dnech v Doněcké oblasti vládní a policejní úřady v asi deseti městech a odmítají je opustit. Kladou si různé požadavky, od konání referenda, která by dalo regionu větší autonomii, až po odstoupení nynější kyjevské vlády.

Vláda na začátku týdne oznámila zahájení vojenské operace, jejímž cílem je ozbrojence zastavit, během Velikonoc ji ale přerušila.

kkkastr ( 22. dubna 2014 15:59 )

Rasista jako každej bílý amík kde ze zákona nemohli ještě v 70 letech jezdit černí autobusem. Co ty o nich víš, Mluvil jsi z někým z nich? Jinak ty zbabělej emigrantskej vžeználku. V 80 letech jsem sloužil jako záklaďák u PVOS a tak jsem se dostal i na čáru. V té době utíkali jen neúspěšní veksláci, řezníci a zubaři s nakradeným zlatem. Jo a ještě ta vaše sorta kriminálníci a lemplové co se jim tady nechtělo dělat a tak radši napráskali vše co věděli aby dostali občanství. Mimo jiné jeden z těch asijskejch států sponzoruje i to tvé USA

zabibol ( 21. dubna 2014 22:25 )

Bludy, lži, bludy, lži......

venxa ( 21. dubna 2014 18:47 )

Bezte uz s tim do pr/dele. Nechte je at se vymlati navzajem, zadna skoda. Rusaci i Ukrajinci jsou stejna napul asijska verbez!

czrus ( 21. dubna 2014 16:16 )

BANDEROVSKI FASISTY V KIEVU POZADALI policajtu BERKUT vratitsa na Ukrainu Příslušníci Berkutu se nevrátí na Ukrajinu kvůli nedůvěře vůči úřadům ! http://czech.ruvr.ru/news/2014_04_21/Prislusnici-Berkutu-se-nevrati-na-Ukrajinu-kvuli-neduvere- vuci-uradum-5570/

czrus ( 21. dubna 2014 16:09 )

„Nová linie“ Obamy na izolaci Ruska ! http://czech.ruvr.ru/2014_04_21/Nova-linie-Obamy-na-izolaci-Ruska-3482/ USATA MABAMA NECHAPE, ZE LETADLA USA BOING ZUSTANE BEZ Russki dilu , to je predni a zadni nohi hde se montuje kola, nohi se vyrabi u Russii s vojenskeho KOVA TITANIUM , usata sblaznela a vubec nemuze pochopit ze Russija je naivetcij stat ve svete ! a vubec ne koho ne potrebuje ! ma vsechno co potrebuje lidi k zivotu !

Zobrazit celou diskusi