Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvěma turistkám v Maroku uřízli hlavu: Zadrželi dalšího Evropana!

Autor: ČTK - 
12. ledna 2019
14:52

V Maroku ve čtvrtek zadrželi už druhého Švýcara podezřelého z vraždy dvou mladých skandinávských turistek v pohoří Vysoký Atlas. Muž má i britské občanství a nyní je ve vazbě na severu města Casablanca. Jeho role v případu je ovšem zatím neznámá.

Informoval o tom v pátek server The Local s odkazem na marocký list 360. V Dánsku se v sobotu v poledne konal pohřeb zavražděné čtyřiadvacetileté Louisy Vestagerové Jespersenové.

Švýcarská policie zatčení muže potvrdila. Dodala však, že dlouho pobýval v Maroku a Švýcarsko v poslední době nenavštívil. Jiného Švýcara, který má i španělský pas, zadrželi v souvislosti s případem koncem prosince v Marrákeši. Podle listu El Mundo věřil, že „má v hlavě démony, kteří mu říkali, co má dělat“, a že „díky koránu se je nakonec podařilo ovládnout“.

Těla čtyřiadvacetileté Dánky Louisy Vestagerové Jespersenové a osmadvacetileté Norky Maren Uelandové objevil 17. prosince francouzský pár deset kilometrů od obce Imlil. Ta slouží jako výchozí bod pro výstup na horu Tubkál, nejvyšší vrchol pohoří Vysoký Atlas.

petrw ( 12. ledna 2019 20:30 )

uz se dochlemtaly

petrw ( 12. ledna 2019 20:20 )

ta jedna byla oskliva tak tam nemely lezt blbany

vihor ( 12. ledna 2019 16:38 )

Ti Švýcaři už taky nejsou, co bývali. O Německu ani nemluvě. To má za rok 2018 miliardové přebytky rozpočtu z výběru daní. A místo toho, aby je vrátilo pracujícím daňovým poplatníkům, tak prý to všechno investuje do nově příchozích "Němců". Velká sluneční hostina pokračuje. Otázkou je, jak dlouho...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání