Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvěma krásným turistkám uřízli islamisté hlavy: Vrahy vycvičil Evropan!

Autor: ital - 
31. prosince 2018
12:33

Policie zatkla muže, který údajně vytrénoval skupinu marockých extremistů, kteří následně brutálním způsobem popravili mladé turistky ze Skandinávie. Zadržený se prý hlásí k extremistické ideologii a má švýcarské a španělské občanství.

Krutým způsobem zohavená těla dvou evropských turistek, Louisy Vesterager Jespersen (†24) z Dánska a Maren Ueland (†28) z Norska, nalezla skupina Francouzů v marockém pohoří Vysoký Atlas. Policie již zatkla celkem 19 osob podezřelých z brutální vraždy. Mezi nimi je i jeden Švýcar, který měl skupinu útočníků vytrénovat ve střelbě a práci s novou komunikační technologií.

Muže žijícího v Maroku zatkli policisté v sobotu v Marrákeši. Podezřelý, který má také španělské občanství, se prý hlásí k extremistické ideologii. Skupinu, kterou údajně vytrénoval, měl vést podomní prodavač Abdessamad Ejjoud (25). Podle vyšetřovatelů patří Ejjoud mezi čtveřici mužů, kteří přísahali věrnost vůdci Islámského státu Abú Bakrovi Bagdádímu.

Hlavní vyšetřovatel Abdelhak Khiam řekl, že skupina provedla útoky jako pomstu za to, že Kurdové převzali vládu nad Sýrií. „Za své oběti si vybírají členy bezpečnostních služeb nebo zahraniční turisty,“ sdělil Khiam. „Dva dny před vraždou se vydali do Imlílu, protože je tam mnoho cizinců. Zde si vyhlídli dvě dívky na opuštěném místě,“ doplnil.

Útočníci natočili celou vraždu na video, které nejenže zveřejnili na internetu, ale dokonce jej zaslali matce zavražděné Louisy Jespersen. „Má dcera se věčně usmívala a byla velmi pozitivní. Všichni ji milovali a viděli na ní jen to nejlepší,“ uvedla Helle Petersen pro dánské noviny B.T.

Že byly dívky veselé, sdělil i horský průvodce Rachid Imerhade, který obě kamarádky potkal jen pár dní před vraždou. „Usmívaly se, byly velmi povídavé, přátelské a společenské. Hodně hovořily s ostatními lidmi okolo,“ popsal jejich setkání.

petrw ( 12. ledna 2019 20:23 )

cotoje krasne nekrasne

cotoje ( 1. ledna 2019 01:41 )

A co jako? Normální člověk se k muslimům nesere, dobře jim tak, však ať tam mezi ně odjede více ***.nek znasilní je a pak zabijou to je dobře ještě málo čubek je zabitých a lidi jak chuje jezdí na dovolené a serou jim tam peníze

ostuda ( 31. prosince 2018 13:09 )

dřiv než bych vynášel soudy bych nechal prozkoumat jestli ta norkyně nebyla zaměstnenec barnevernetu

ostuda ( 31. prosince 2018 13:07 )

dvěma krásným dětem vzal banevernet mamku a matce zase děti. ty duševní vrahy vycvičilo norsko

sekebo ( 31. prosince 2018 13:00 )

Dokud je někdo geneticky nespraví, tak se z toho středověku nikdy nevyhrabou. Tyhle monstra by měla dostávat středověké tresty i se závěrečným nabodnutím hlavy na kůl pro výstrahu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání