Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krokodýl sežral matku s dítětem: Svědci s plazem marně bojovali

Krokodýl v Ugandě sežral matku i s dítětem. (Ilustrační foto)
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: ital - 
5. září 2018
10:10

U Albertova jezera v severozápadní Ugandě napadl krokodýl matku s pětiměsíčním dítětem, když šla nabrat vodu. Oba dva sežral. Incident se odehrál minulý týden.

Jde o situaci, kdy zvířata musí často bojovat o své přírodní zdroje, jako jsou země a voda. A mnoho vesničanů nemá ve svých domovech přístup k tekoucí vodě. „Radíme lidem, aby se vyhýbali oblastem, kde se tito lidožraví krokodýli vyskytují,“ řekl ugandský mluvčí úřadu pro ochranu přírody (UWA), Bashir Hangi. „Krokodýli žijí v oblastech s hojností ryb. Ale s poklesem rybí populace vyplouvají na povrch a útočí na lidi.“

„Obyvatelé se ji snažili zachránit, ale jejich úsilí bylo bezvýsledné. Krokodýlovi se podařilo zmizet pod hladinou i s jejím tělem,“ sdělily noviny The Daily Monitor.

Jiného krokodýla, který za posledních pět let zabil a sežral pět lidí, se podařilo odchytit v sobotu na východním břehu Viktoriina jezera, sdělil další úředník UWA, Peter Ogwang. Plaz vážil 700 kg.

„Útoků těchto zvířat neustále přibývá. Právě teď jsem na stopě krokodýla, který ve vesnici sežral 32 koz,“ dodal Ogwang.

baronessa ( 5. září 2018 11:25 )

To je sice pěkné, když dostanou vesničané varování před nebezpečím v jezeře, ale mají jinou možnost načerpat si vodu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání