I ve vaničce si nejmenší užijí spoustu legrace

Jen těžko budete hledat dítě, které vodu opravdu nemá rádo. Většina ratolestí cákání zbožňuje. Těm nejmenším úplně stačí napuštěná vanička a hračky do vody. Pokud máte doma batole, pořiďte mu kyblíčky. Děti v tomto věku milují přelévání tekutiny do různých nádobek. Malým dětem udělá velkou radost i obyčejná kačenka, která bude plavat na hladině.

Zahrajte si volejbal ve vodě

Pokud máte na zahradě bazén, otevírají se dítěti úplně nové možnosti řádění. Malým dětem, které ještě neumí plavat, dejte vždy rukávky a kruh. Budou šťastné, že mohou v bazénu dovádět, kopat nohama a cákat všude okolo. Starší děti ocení lehátka různých zajímavých tvarů. Vyzkoušejte například lehátko ve tvaru lízátka nebo nafukovací ostrov připomínající plameňáka. Do větších bazénů pak pořiďte třeba vodní volejbal nebo skluzavku.

Ukažte potomkovi život pod mořem

Cestujete v létě k moři? Možností zábavy je celá řada a speciálně v zahraničí by byla velká škoda neprozkoumat podmořský život. Tak nasaďte sobě i svému potomkovi ploutve a šnorchl a vydejte se objevovat korály, kolem kterých proplouvají barevné rybky. Můžete podniknout i výpravu podél pobřeží na nafukovacím člunu. Nic nezkazíte ani míčovou hrou, při které se děti pořádně vyblbnou.

Jak si užít s dětmi u vody
Autor: Hawaj.cz

Nezapomínejte na bezpečnost

Vždycky mějte na paměti bezpečí svých dětí. Především malé děti nenechávejte bez dozoru ani na pár minut. Zvýšenou pozornost věnujte zejména neplavcům. Malé dítě snadno vypadne z nafukovacího kruhu, proto ho vždy raději pojistěte ještě nafukovacími rukávky.