Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

»Děkujeme, Slovensko!« Tělo Henryho (†36) dopravil do vlasti vládní speciál

Autor: rc - 
20. června 2018
18:50

Tělo tragicky zesnulého Henryho Acordy (†36) bylo převezeno do rodné vlasti. Vládní speciál přistál na letišti ve filipínské Manile v úterý odpoledne. Na přílet letadla čekaly na letišti desítky lidí.

Henry Acorda zemřel poté, co ho v centru Bratislavy napadl Juraj H. (28) z Dunajské Stredy. Henry, který pracoval v Bratislavě pro IT společnost, šel v sobotu 26. května Obchodní třídou se dvěma kolegyněmi, které Juraj začal obtěžovat. Henry se svých kolegyň zastal, kvůli čemuž ho Juraj napadl. Shodil ho na zem a začal do něj kopat. Brutální útok natočila kamera. Henry ležel v bezvědomí pět dní v nemocnici. Nakonec však vážným zraněním podlehl.

V úterý odpoledne se vrátil zpět do rodné země. Vládní speciál přistál s jeho tělem na letišti v Manile na Filipínách. Na letišti přílet očekávala spousta lidí. „Zatímco oni děkovali Slovensku za pomoc, delegace z ministerstva vnitra se omlouvala za způsobenou bolest. Jeden chlapec dokonce držel transparent s nápisem Děkuji, Slovensko, kterým ocenil podporu slovenské veřejnosti rodině zesnulého,“ informovala policie na sociální síti. Pohřeb Henryho se podle informací Pluska.sk uskuteční 23. června v Heritage parku na předměstí Manily.

crush ( 21. června 2018 11:04 )

Ale prečo to zasa máme zaplatiť my z daní?!!!! Mal to zaplatiť vrah. Nie Slovensko, ale on je zodpovedný za smrť Henryho.

katkatt ( 21. června 2018 06:49 )

Bol zavraždený brutálnym spôsobom a za to je zodpovedná Slovenská republika. Vládny špeciál musí mať nalietaných určitý počet hodín a piloti sa musia tiež trénovať. Keď bude Štefánik stáť na zemi tak asi toho moc nenalietajú. Je mi ho ľúto. Najviac čo sme mohli ako republika urobiť je s úctou sa s ním rozlúčiť a previezť ho domov. Radšej takto ako keby si panie poslankyne mali zadky rozvážať.

Slovensko111 ( 21. června 2018 01:13 )

Ďakujem za objektívny názor 👍. Aj keď....je mi to veľmi ľúto, bola to sprostá rasistická vražda. Keď ten chlapec zomieral, tá hyena tam vykrikovala , nech skape, s poznámkami na jeho národnosť. Primitív a rasista, rovnako ako "santixkauz" , ktorý má plnú papuľu čobolákov.....

odol ( 21. června 2018 00:13 )

Tu vidieť čo môže narobiť debilita jedného truľa,ktorý si myslel,že je riaditeľ zemegule.Dokonca spustil aj nacionalistické vášne /santik kauz/,

vihor ( 20. června 2018 22:40 )

Já bych řekl, že je za co děkovat. Vyslání speciálu Airbus 319 asi nebude levná záležitost. Jenom paliva na cestu tam a zpět spálí asi 80000 litrů, při českých cenách Jet A1 cca 40 Kč za litr jsou to tři miliony Kč. Oni měli mezipřistání v Kazachstánu v Almaty, kde je palivo levnější, ale tak 1,5 milionu Kč je to asi celkem stálo. Plus cena amortizace letadla, letištní poplatky, piloti, atd. Čili tak 2 miliony Kč ten výlet jistě stál. Kdyby zabili Slováka na Filipínách, pochybuji, že by ho s takovou parádou poslali domů. Možná by ho jen nechali ležet zraněného bez ošetření před dveřmi nemocnice, pokud by neměl u sebe dostatek hotovosti. Tam je to dost jiný svět a cizinec je v případě nějakého sporu považován za méněcenného, čímž se místní mstí za koloniální minulost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání