Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Za sprosté slovo až sedm let v kriminále! Fitness trenéra zatkli v Dubaji po udání manželky

Autor: lm - 
31. ledna 2018
19:59

Až sedm let natvrdo v dubajském kriminále hrozí americkému fitness trenérovi, který použil sprosté slovo na sociální síti. Policii vše oznámila jeho egyptská manželka, se kterou nežijí spolu. Právě nejspíš jí byla urážka adresována.

Jordan Branford z amerického Oregonu byl v Dubaji zadržen minulý rok. Policie ho zatkla na základě stížnosti jeho egyptské manželky Salmy Ismail, že muž použil na Instagramu sprosté slovo »ku*va«. Ačkoliv nadávku nikomu přímo neadresoval, nejspíš byla určena právě jeho manželce, se kterou už nežijí.

Používání sprostých slov je v silně konzervativní společnosti trestné, i když nejsou nikomu adresována. Američan nyní musí zaplatit pokutu 250 tisíc dirhamů (1,4 milionu korun), nebo si odsedět skoro sedm let v kriminálu. Jordan tvrdí, že jen výlohy na právníky ho stály další 230 tisíc dolarů (4,67 milionu korun).

Americký fitness guru se s manželkou rozešel v roce 2017 poté, co ji nařkl z toho, že se „nechová jako dobrá manželka“. „Hodně jsem pracoval, abych vybudoval svůj fitness byznys. Chtěl jsem zajistit pohodlnou budoucnost mému synovi Jadanovi. Mí přátelé a známí za mnou každý den chodili a říkali, že se má manželka chová nevhodně,“ popsal.

Po rozchodu se Ismail pokoušela několikrát muže žalovat o tisíce dolarů, ale neúspěšně. Příležitost se jí naskytla, až když muž omylem nechal v jejich společném domově svůj telefon.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání