„Pěkné odpoledne, dámy a pánové, já bych jenom připomněl, že se ku**a Mazancová do své funkce pro**dala,“ začal na pondělním jednání zastupitelstva Prahy 2 pěkně zostra řečnit Dan Richter. Vulgární prý nebyl na zasedání poprvé, uvedla místostarostka Prahy 2 Udženija.

Facka i chrstnutí vody 

Přepis Richterova projevu, a to včetně vulgarit, získal server Lidovky.cz. Ostatní zastupitelé jeho vystoupení nenesli zrovna nadšeně. „Často chodí bez kalhotek a ráda k**ří pod stolem,“ pokračoval v nemístných poznámkách na adresu zastupitelky Richter. Někteří přítomní zastupitelé proto z jednání demonstrativně odešli. Jiní řešili nehoráznost po svém.

Zastupitel Martin Jírovec (OSB) bývalého spolustraníka Richtera polil vodou,“ popsala pro Blesk.cz Udženija. Ta sama se pak své kolegyně zastala ještě poněkud rázněji. Danu Richterovi vlepila facku. „Nesnesu hulváty, kteří si myslí, že jim všechno projde, a chtěla jsem se nějak postavit za kolegyni,“ sdělila místostarostka na svém facebookovém profilu.

Incident budou řešit právníci

Richter na ni za to každopádně podal stížnost. Udženija se omlouvat nehodlá, poněvadž má za to, že facka byla namístě. Michaela Mazancová, která byla terčem nemístných vulgarit, už prý celou záležitost řeší se svými právníky.

Bývali kolegy

Incident je o to „pikantnější“, že Richter s Mazancovou dříve sdíleli kandidátku totožné strany. Oba byli do zastupitelstva zvoleni za spolek Občané za spokojené bydlení (OSB). Richter se ale se spolkem v roce 2015 rozešel ve zlém a v zastupitelstvu tak působí jako nezařazený zastupitel.

Fotogalerie
6 fotografií