Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

David (†29) ochránil Nikolu (21) vlastním tělem: Opilý myslivec (†61) ho zastřelil v hospodě

David (†29) položil život za svou přítelkyni Nikolu (21).
David (†29) položil život za svou přítelkyni Nikolu (21).  (Autor: Facebook)
Autor: bop - 
9. prosince 2017
16:41

Na jižním Slovensku došlo v pátek nad ránem k nevídané tragédii. Myslivec Jan (†61) po hádce v podniku obtěžoval mladičkou servírku Nikolu (21) dvěma zbraněmi. Její přítel David (†29) ji chtěl ochránit vlastním tělem, což se mu stalo osudným. Po vraždě muže obrátil myslivec zbraň proti sobě. 

Servírka muže měla z podniku nejprve vyhodit, protože už byl dost opilý. To se mu ale nelíbilo, a tak se na chvilku zastavil v nedaleké herně. „Přišel odtamtud k nám, ale vůbec opile nevypadal. Dal si dvě skleničky vínka,“ sdělila krupiérka herny slovenskému titulu Plus jeden deň. „Před odchodem ještě řekl, že se vrátí. Naštěstí sem nepřišel,“ oddychla si otřesená žena.

Po čase z herny odešel a taxíkem odjel k sobě domů do blízké vesnice Vék. Doma měl jakožto myslivec sbírku legálně držených zbraní, měl jich mít celkem šest. Dvě z nich sebral a vydal se opět na cestu. Tentokrát měl v plánu se na místo odvézt sám a nasedl do auta. Již po dvou kilometrech však havaroval a zbytek došel pěšky. Zbývaly mu asi dva kilometry cesty. 

Tomu, co následovalo, už nikdo z místních nerozumí. Myslivec Jan vstoupil do podniku krátce po zavíračce, okolo půl jedné hodiny ráno. Nikola s Davidem, kteří společně s její rodinou bydleli kousek od baru, už jen kontrolovali tržbu v pokladně. Sotva Jan vstoupil, začal střílet. Nikolu útočník postřelil do levé strany hrudníku.

David se pokoušel ochránit svou přítelkyni vlastním tělem, za což od myslivce schytal nejprve střelu do nohy a potom přímo do hlavy. „Dcera pobíhala po podniku a křičela. Když vyběhla ven, David už ležel na zemi. Když na něj zavolala jménem, ještě trošku pokýval hlavou a vydechl naposledy. Že zemřel, dcerka ještě neví,“ sdělil Nikolin otec.  Nikola s Davidem spolu podle něj byli asi tři roky.

„Byl to velmi dobrý chlapec. Byl zedníkem, velmi šikovným. Makal, aby si vydělal nějaké peníze, protože se chtěli s Niki odstěhovat a osamostatnit,“ dodal otec otřesené servírky.

Po vraždě mladého muže obrátil myslivec zbraň proti sobě a střelou do hlavy se usmrtil. „Je přitom naše rodina,“ kroutí nechápavě hlavou Nikolin otec nad chováním útočníka. Dívka si prý sama sedla do sanitky a v tuto chvíli je stabilizovaná. 

„Byl to velmi dobrý člověk a velký srandista. Opilého jsem ho nikdy neviděl a už vůbec ne, aby si sedl za volant, když měl napito. Nerozumím tomu, co se mohlo stát,“ vyjádřil se k tragédii soused myslivce Jana, podle kterého muže nezvratně změnilo, když mu kvůli mrtvici zemřela manželka.

VIDEO: Lucii (†20) znásilnil a zavraždil: Policistům zbývají dny na vyřešení, bezcitný vrah uniká 20 let.

jany ( 9. prosince 2017 18:03 )

slováci jsou asi levní, ale přesto by neměli psát články, když je neumějí napsat správně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání