Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Poplach na finančním úřadě v Liberci: Do podatelny přišla obálka s bílým práškem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK ljš - 
8. června 2017
12:53

Obálka s neznámým práškem vystrašila ve čtvrtek dopoledne pracovníky podatelny finančního úřadu v Liberci. Podezřelou zásilku převzali hasiči, evakuován nikdo nebyl, na krátkou dobu byl jen omezen provoz podatelny a také průjezd přilehlou třídou 1. máje. 

„Krátce po desáté dopoledne volal zaměstnanec finančního úřadu na linku 112, že na jejich podatelnu přišla obálka, ve které je podezřelý obsah – nějaká sypká látka. Tu nerozdělávali a uložili ji do nějakého neprodyšného kontejneru a následně věc oznámil,“ popsala událost policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Když na místo dorazili hasiči, obálku převzali a uložili ji do dekontaminačního sudu, který zapečetili. Podle mluvčí libereckých hasičů Zdenky Štrauchové vyjeli na místo liberečtí profesionálové. „Brali s sebou speciální techniku jako chemický kontejner, protože bylo počítáno s dekontaminací. Obálku zajistili a na místě byla provedena i dekontaminace,“ dodala Štrauchová.

Co v obálce je, zatím nikdo neví. „Bude odeslána k analýze, budeme čekat na její výsledek. A budeme zjišťovat odesilatele,“ dodala policejní mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání