Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pavel Šrytr, obžalovaný z vraždy šéfa podsvětí Běly, byl propuštěn z vazby?

Autor: dce, ČTK - 
12. dubna 2017
14:23

Pavel Šrytr, obžalovaný z vraždy šéfa podsvětí 90. let Antonína Běly, byl v úterý propuštěn z vazby. Tvrdí to investigativní novinář Jaroslav Kmenta. V pátek mu přitom Ústavní soud zamítl stížnost proti vazbě, Krajský soud pak v úterý vazbu neprodloužil. Letos v březnu státní zástupci poslali k soudu obžalobu na Šrytra a údajného komplice Jána Kaca. Soudní líčení je naplánováno na květen.

Do vazební cely se Šrytr dostal v březnu 2016, v listopadu Okresní soud Praha-východ zamítl žádost o propuštění a nepřijal záruku 53 lidí z neregistrovaného spolku Veteráni URNA a přátelé. Trvání vazby původně potvrdil i Krajský soud v Praze. Ústavní soud pak v pátek zamítl Šrytrovu stížnost proti vazbě. Šrytr kriticky poukazoval také na to, že Kaco se z vazby na rozdíl od něj dostal.

Krajský soud v úterý rozhodoval o další prodloužení vazby, podle novináře Jaroslava Kmenty byl Šrytr tentokrát propuštěn!


Šrytr v minulosti pracoval jako Bělův osobní strážce, jako bodyguard se živil i Kaco. Policisté oba loni zadrželi na základě nových svědeckých výpovědí, které se podařilo detektivům získat.

Vraždu Běly provedlo maskované komando. Skupina vnikla o sobotní noci do Bělova domu a podle tehdejších informací médií si odnesla i mnohamilionový lup. Běla zemřel na následky střelných poranění, které mu pachatelé způsobili několika dávkami ze samopalu.

Video  Státní zástupce o vraždě bosse Běly  - Video - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

V médiích se tehdy objevovaly informace, že za vraždou Běly stál kontroverzní podnikatel František Mrázek. Ten byl zavražděn o deset let později. Mrázka po vraždě Běly chránil právě Šrytr. Na objasnění případu se podílel speciální policejní tým Tempus, který v roce 2013 vznikl na policejním prezidiu. Jeho cílem je vyšetřovat letité kauzy uzavřené bez úspěchu.

BobsTlaskac ( 12. dubna 2017 22:30 )

Zase maj ty policejní píče hovno důkazy. Dobře že ho pustili, měli ho už pustit dávno. Akorát vařej z vody a fabulujou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání