Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík přiznal, že zmlátil bezdomovce: Nezabil jsem ho, bránil se před soudem

Mladík přiznal, že zmlátil bezdomovce: Nezabil jsem ho, bránil se před soudem.
Mladík přiznal, že zmlátil bezdomovce: Nezabil jsem ho, bránil se před soudem.  (Autor: ČTK)
22. března 2017
13:19

Jednadvacetiletý Jakub S., který je obžalovaný z říjnové vraždy bezdomovce ve Dvoře Králové nad Labem, dnes u soudu vypověděl, že osmapadesátiletého muže nezabil. Přiznal pouze to, že ho třikrát udeřil, ale muž údajně po jeho útoku nebyl zraněný. V případě odsouzení mu hrozí vězení na 15 až 20 let, eventuálně výjimečný trest.

Szedela dnes vypověděl, že v den útoku vypil přes 10 piv a 1,5 litru vína. „Chtěl jsem se ho jen zeptat, jestli nemá peněženku, on se mi vysmál, že žádnou peněženku nemá. Vytáhl jsem ho z lavičky a vypálil jsem mu a dal mu pár úderů, prohledal jsem ho, zda tu peněženku nemá,“ řekl Szedela. Dodal, že muž po útoku nebyl od krve a komunikoval. „Byl v pořádku, nic se mu nestalo,“ řekl Szedela, který tvrdí, že muže musel zabít někdo jiný.

Přitom v první výpovědi na policii se k vraždě bezdomovce přiznal, tehdy uvedl, že vypil 21 piv a 1,5 litru červeného vína. „Byl jsem pěkně ožralý, šel jsem za ním kvůli před několika dny ztracené peněžence. Myslel jsem si, že ji ukradl, on tvrdil, že žádnou nemá, tak jsem ho vytáhl a dal mu první ránu pěstí do obličeje, potom jsem ho mlátil do obličeje, krvácel z celého obličeje, nepamatuji si, jak útok skončil,“ uvedl do spisu. Ve středu rozpory ve výpovědích zdůvodnil tím, že měl výpadky a mžitky před očima, na část věcí si údajně vzpomněl až později.

Opilý Szedela podle obžaloby 15. října napadl osmapadesátiletého muže, o kterém si myslel, že mu ukradl peněženku. Napadeného bezdomovce po úderu pěstí srazil na zem a poté ho opakovaně bil velkou intenzitou. Muž utrpěl různá poranění, na následky zranění zemřel 21. října. Podle spisu měl Szedela v krvi zhruba 2,5 promile alkoholu. Soud bude dnes a ve čtvrtek pokračovat výslechy svědků a znalců. Hlavní líčení je nařízeno na 24. března.

Jiný otřesný případ vraždy bezdomovce se před nedávnem odehrál v zahraničí.

Video  Muž polil spícího muže hořlavinou a zapálil.  - LiveLeak
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání