Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soudci v tajném hlasování rozhodli o Kramném: Proč nechtějí říct výsledek?

Autor: ČTK - 
17. března 2017
10:19

Nejvyšší soud už rozhodl o dovolání Petra Kramného, zatím ale nezveřejnil a v nejbližší době ani nezveřejní výsledek. Kramný si odpykává 28 let ve vězení za vraždu manželky a dcery. Soudci hlasovali ve čtvrtek, nyní vypracují odůvodnění, poté své rozhodnutí i se spisem předají Krajskému soudu v Ostravě, který bude doručovat účastníkům řízení.

Pokrok v dovolacím řízení se dá vyčíst z justiční databáze. Mluvčí soudu Petr Tomíček uvedl, že se v nynější fázi řízení nemůže vyjadřovat. Očekává, že senát odůvodnění vyhotoví do měsíce.

Kramný podle pravomocného verdiktu v roce 2013 na dovolené v Egyptě zavraždil manželku a dceru elektrickým proudem. Vinu popírá.

Projednávání Kramného dovolání nebylo bez komplikací. Nejprve na svou možnou podjatost upozornil soudce Vladimír Veselý. Loni se totiž při obědě setkal se znalcem, který se podílel na revizní analýze v Kramného kauze. Mimoděk si tehdy vyslechl jeho náhled na případ. Poté obhajoba s úspěchem navrhla ještě vyloučení soudců Iva Kouřila, Jana Engelmanna a Michala Mikláše.

Podle egyptských úřadů šestatřicetiletá žena a osmiletá dívka zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Po převozu těl čeští znalci došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek.

Expertizy jsou opakovaně terčem kritiky obhajoby. Za Kramného práva se zasazuje také spolek Šalamoun.

Na video Kramného před soudem se podívejte níže.

Video  První den Petra Kramného u odvolacího soudu! Jeho příchod provázely manévry!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

dingous ( 19. března 2017 19:43 )

nebuď zvědavá, budeš zase víc stará

Demagogove ( 19. března 2017 18:49 )

jjusa: Tak Míšo Kudláčková, teď to bylo na FB, Kramného dovolání byla odmítnuto v plném rozsahu...

holahej ( 19. března 2017 18:04 )

wocogo výstižné. Místní lůza lynčující Kramného nemá argumenty jen nadávky a mohou se zbláznit.

franta-mlaticka. ( 19. března 2017 17:26 )

??? Máš krátkou paměť? Kramný ihned po vražde v Eg, přizval média a nahrál dlouhý rozhovor pro TV. NOVA, sledující divák zpozorněl, protože video-nahrávka byla nevěrohodná, Kramný očividně nemluvil pravdu a tak měl divák zájem o pravdu i rozuzlení případu. Vrah Kramní si média přizval i k návštěvě hrobu svých obětí a stejně tak i k polní šu.kač.ce s Letenskou. Lžeš stejně jako vrah Kramný, který se do svých lží řádně zamotal. I mediální výstupy matky vraha jsou nezapomenutelné, primitivní hysterka s narcistickými sklony.

wocogo ( 19. března 2017 14:39 )

Monstrózní široce medializovaný vykonstruovaný proces bylo divadlo pro lid, pro tu spodní část, která lynčuje a tleská, aniž ji zajímá pravda. Smyslem nebylo určit vinu a vynést spravedlivý rozsudek a trest, ale odůvodnit předem určený rozsudek o vině za každou cenu, i za cenu porušení zákonů i za cenu falešných důkazů, které Gilová ani Čapka neráčili ověřit. Ostuda české justice

Zobrazit celou diskusi