Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vyhrožovali, že mě znásilní obuškem! Manželka krasobruslaře Novotného popsala, jak do domu vnikla Kovaříková s muži

Autor: ljš, jn - 
17. března 2017
05:00

Myslela, že jde pro poštu a začalo peklo! Manželka krasobruslaře Reného Novotného u soudu popsala léčku, jakou na ni jeho bývalá partnerka Radka Kovaříková (42) nachystala, aby se dostala do domu, i děsivé výhrůžky, které si musela vyslechnout od jejích kumpánů.

K incidentu, za nějž Kovaříková vyfasovala u soudu podmínku, došlo v pátek 30. prosince 2011. Podle všeho si skupina nejprve „osahala“ terén. „Kolem poledne zvonil telefon, tzv. pevná linka. Zvedla ho, avšak nikdo se jí neozval,“ cituje soudce z výpovědi manželky Novotného, která s ním tehdy chodila několik měsíců.

Asi za půl hodiny už na ni zvonila švagrová Kovaříkové, která se vydávala za doručovatelku. Žena ji viděla na obrazovce videotelefonu, a tak vyrazila ven. Když však otevřela bránu, zmocnili se jí dva muži, kteří jí vzali mobil a klíče od domu. Ty předali Kovaříkové.

Všichni pak šli dovnitř. „Svědkyně chtěla spustit alarm a telefonovat Novotnému z tzv. pevné linky. Neměla však možnost tak učinit, bylo jí v tom zabráněno. V pohybu jí bránili přítomní muži, nemuseli proti ní použít nějakou značnou fyzickou sílu, stačily náznaky jako postrčení či položení ruky na rameno, svědkyně se podvolila, zápasit s nimi nechtěla,“ popsal soudce.

O poznání horší však byl psychický teror, kterému musela údajně čelit. „Muži vůči ní také pronášeli různé vulgarity, které v těch chvílích považovala za výhrůžky, dnes je již hodnotí jen jako vulgarity, které nebyly míněny vážně. Mluvili o tom, že situace pro ni může být horší, jeden z nich vytáhnul z kapsy nějaký předmět, přišlo jí, že by to mohl být obušek. Onen předmět byl asi z černého plastu v koženém obalu, byl dlouhý na necelou píď. Pronesli vůči ní i slova, že ji ‚om*dají‘,“ píše se v rozsudku. Nakonec svědkyně na jakýkoli odpor rezignovala.

Kovaříková, která v domě spolu se švagrovou rychle balila věci podle připraveného seznamu, prý mužům dala pokyn, aby se o Novotného partnerku „postarali, aby dala pokoj“.

Když bylo vše přestěhováno, začala se skupina domlouvat, co s ženou udělají. „Bavili se o tom, že ji vezmou s sebou a někde u cesty ji vyhodí. Nechtěli jí vrátit mobil, aby nevolala ‚fízly‘. Řekli jí, že musí odejít z domu s nimi,“ parafrázuje soudce výpověď ženy. „Na její prosbu jí dovolili vzít si svetr, byla totiž pouze v domácím oblečení. Po opuštění domu obžalovaná Kovaříková dům uzamkla, klíče si nechala. Jeden muž svědkyni vrátil mobil s výzvou, aby telefonovala až po jejich odjezdu,“ dodává. Vyděšená žena pak volala Novotnému, který rychle vyrazil domů, a přivolala také policii.

Kovaříková tvrdila, že ji partnerka jejího exmanžela do domu vpustila, aniž by ji kdokoli ohrožoval. „Stála tam jak solný sloup,“ řekla. Tomu soud ale neuvěřil. Daleko věrohodnější je podle něj výpověď poškozené.

Kovaříkovou, její švagrovou a jednoho z mužů pak za jejich počínání »odměnil« podmínkou. Druhý »strážce« však musí do vězení, protože má kromě tohoto případu na svědomí také napadení na diskotéce. Třetí muž, který v kauze figuroval zřejmě jako řidič, souzen nebyl.

hejpockej ( 19. března 2017 03:18 )

dyk je to opice, takovou jeedine nasadou od lopaty

hejpockej ( 19. března 2017 03:15 )

a chytnou aids a srab, vsak donedavna to byla lacina roznozka, ta je zvykla na vsemozny ocasy

hejpockej ( 19. března 2017 03:11 )

ani se nedivim, jinak nez obuskem by do takovy kapely nikdo krom vypatlance novotnyho nezasouval

hejpockej ( 19. března 2017 03:07 )

"pravda" opet zvitezila. Nas soudni system je hnus, kdejakymu smejdovi jde na ruku.

hejpockej ( 19. března 2017 03:03 )

smejd Novotny a ta jeho prolhana manzelka, pekne to u soudu nahrali. Hnus. Korupce. Pry znasilnit obuskem, vystrasena zena, atd. Pekne museli nekomu zaplatit. Je mi z nich obou na bliti. Jenom debil muze uverit tem lzim. Oba jsou u me propadajici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání